Sări la conţinut

Cartea „Regele Leu”

Acum că ziua ne-am distrat cu Bambi și amicii lui, seara ne v-a prinde cu minunata poveste a micului leuț care trece prin diferite obstacole și aventuri pentru a trona regatul său alături de prieteni de nădejde și de aleasa inimii sale….

Cel mai des am privit această poveste impresionantă; Regele Leu (engleză The Lion King) este un film de animație lansat în 1994, produs de Walt Disney Feature Animation, regizat de Roger Allers și Rob Minkoff și lansat de Walt Disney Pictures și Buena Vista Distribution pe 15 iunie 1994 în Statele Unite. Este al 32-lea film din seria de filme animate Disney, serie care a început în 1937 o dată cu Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, și filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile. Filmul urmărește viața lui, Simba, un leu din Africa care învață despre locul său în „cercul vieții” și trece printr-o serie de obstacole pentru a deveni regele de drept.

Personajul central, Simba, un mic leu care s-a născut în Africa şi care urmează să intre în aventura vieţii pentru a obţine un titlu de rege al junglei îi va încânta pe cei mici.

Acțiunea se petrece în locul fictiv Pride Lands din Africa, unde un leu este conducătorul tuturor animalelor ca rege. La începutul filmului, Rafiki, un mandril shaman, îl prezintă pe Simba, noul pui născut al regelui Mufasa și al reginei Sarabi, unei adunări al animalelor la Pride Rock, un fel de castel al regatului. Între timp, fratele mai tânăr al lui Mufasa, Scar, realizează că nu mai este moștenitorul tronului și pune la cale să îl ucidă pe Simba și pe Mufasa.

Scar atrage curiozitatea lui Simba pentru cimitirul de elefanți, un loc dincolo de granițele Pride Lands, unde Mufasa i-a interzis lui Simba să meargă. Simba își ia prietena sa, Nala, la cimitirul de elefanți, unde sunt fugăriți de Shenzi, Banzai și Ed, hienele loiale lui Scar, fiind în final salvați de Mufasa. Scar devine furios deoarece au eșuat să îi omoare pe pui. Punând la cale un nou plan, adună toate hienele și le promite că dacă va deveni rege, nu vor mai înfometa niciodată. Mai târziu, Scar îl ademenește pe Simba în ceea ce el numește o surpriză de la tatăl său. Între timp, hienele sperie un grup de antilope și pornesc o cireadă. Alertat prin minciună de Scar, Mufasa pornește să își salveze fiul dar, după ce reușeste, este ucis de către Scar.

Acesta îl convinge pe Simba că el este responsabil pentru moartea tatălui său și îi recomandă să părăsească teritoriul și să nu se mai întoarcă niciodată. Pentru a se asigura de asta, trimite hienele pentru a-l ucide dar, după ce Simba ajunge într-o zonă plină de spini, hienele se opresc și îl amenință că îl omoară dacă se mai întoarce vreodată. Reușind să îi convingă pe toți că Simba și Mufasa au fost uciși, Scar devine rege, fiind cel mai apropiat ca rudă de Mufasa.

Simba ajunge într-un deșert, unde este găsit de Timon și Pumba, care îl adoptă și îl cresc în stilul lor de viață. După ce Simba crește, se întâlnește cu prietena lui, Nala, care îi spune că tirania lui Scar a distrus tot teritoriul Pride Lands. Îi cere lui Simba să se întoarcă pentru a deveni rege dar acesta refuză, simțindu-se încă vinovat pentru moartea tatălui său. Totuși, după ce este convins de Rafiki și de fantoma tatălui său, Simba se întoarce împreună cu Nala, Timon și Pumba.

O dată întors, Simba se confruntă cu unchiul său iar adevărul despre moartea lui Mufasa este spus de însuși Scar. Începe o confruntare între lei și hiene în timp ce Simba se luptă cu Scar. Spre finalul luptei, Scar dă toată vina pe hiene, dar ei au auzit conversația lui cu Simba. Simba reușește să își învingă unchiul, aruncându-l într-o prăpastie. Hienele își înconjoară conducătorul decăzut și trădător și îl omoară, mâncând-ul de viu.

Cu regele de drept pe tron, totul revine la normal. Totul se încheie cu Rafiki ridicând noul copil al lui Simba, continuând „cercul vieții”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: