Sări la conţinut

Cartea „Bambi”

Chiar de dimineață ne-am destins cu lecturarea poveștii micului prinț Bambi și cu minunații săi prieteni. De ce am început-o chiar de dimineață, vă zic…. povestea aceasta e preferata-preferata fiicei mele, la ziua ei recent sărbătorită totul a fost stil bambi și micii săi amici, am transpus povestea pe viu pentru ai reda povestea. Astfel recitirea acestei cărți i-a stârnit din nou amintiri și emoții de nedescris….

Bambi: Povestea pădurii (germană Bambi: Eine Lebensgeschichte aus dem Walde, 1923) este o carte scrisă de Felix Salten, după care s-a realizat filmul de animație din 1942 al lui Disney, intitulat Bambi. Disney a produs un semi-sequel, Bambi and the Great Prince of the Forest (engleză Bambi II), ce a avut premiera pe 7 februarie 2006 în Statele Unite. Povestirea urmărește viața lui Bambi, un cerb din pădure. Cu siguranță astăzi nu voi avea liniște până nu vom privi și animația poveștii… în dublu exemplar!

Deci o mică descriere a cărții: … Bun venit în lumea lui Bambi, prințul cerb care, alături de Bocănilă, Floare și Feline, trece printr-o mulțime de peripeții și învață să supraviețuiască, devenind puternic și neînfricat, de fapt ca și tatăl acestuia.

Povestea autorului Felix Salten dă viață pădurii plină de animale devenite buni prieteni, care vorbesc și se ajută asemeni unei comunități de oameni. Cititorii se vor transpune în rolul lui Bambi și vor învăța cum să evite pericolele și să se bucure de libertate. Scriitorul nu evită aici nici realitatea crudă: lupta pentru viață, lipsa oricăror scrupule. Ilustrațiile minunate reușesc să scoată foarte bine în evidență magia și frumusețea acestei povești, iar eu ca adult fiind rămân în permaneță fascinată de desenele atât de miticulor și îngrijit ordonate pentru a ne oferi nouă o aventură de nedescris.

Micul nostru prinț învață să trăiască o lume plină cu detoate, învață să accepte realitatea așa cum e, să-și creeze prietenii, să palpeze pericolul și să întâlnească dragostea… cea care îi va da posibilitatea și dârzenia de a merge mai departe!

Finalul este unul dulce-dulce…. mi-a îmblânzit ziua și mi-a colorat clipele într-o atmosferă de bine …

3 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: