Sări la conţinut

Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „Identități secrete”

Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970, București) este o scriitoare română de literatură de spionaj și thriller. A debutat în Statele Unite, unde a publicat inițial sub pseodonimul  Monica Danețiu-Pană. Cea mai cunoscută operă a ei este seria Alina Marinescu care cuprinde șase volume, și cu care mă delectat câteva seri la rând.

Primul volum m-a înclinat să cred că autoarea mă tentează din ce în ce mai mult, la a-l doilea am fost deja convinsă că capaciteatea mea de citire rapidă va fi pusă la încercare din dorința de a vedea ce va urma. Astfel cu o agilitate de mult pusă deoparte am pornit călătoria cu cartea “Identități secrete”, al doilea volum din seria Alina Marinescu; o poveste pe culmile pericolului și al tăișului dragostei care despică cele mai sensibile inimi!

Identităţi secrete (Alina Marinescu #2) by Monica Ramirez

Volumul doi al seriei „Identități secrete” ne îmbogățește sufletul cu noi sentimente contradictorii, o luptă de-a valma, cu sfidările dragostei, cu reținerile care nu duc la nimic, cu înjurăturile pe care nu mi le-am oprit atunci când un personaj sau altul dădea în spate…. cu patimi care m-au fiert la foc mic. Aici vă ve-ți confrunta cu noi operațiuni care îi împing pe protagoniști față-n față cu moartea și la o nouă răfulare a propriilor sentimente și năzuințe.

După cum poate vă amintiți Alex Therein a reușit imposibilul. A părăsit organizația SSO și s-a adăposit în brațele prestigioasei organizații secrete Elite unde era dublu agent de ceva vreme. Dar nu a plecat singur, și-a păstrat aproape de el patima și flacăra iubirii lui, acea persoană care încă păstrează umanitatea în el, pe Alinei Marinescu.

– De ce mă duci la tine acasă?
– Pentru că am încredere în tine, răspunse, întorcând capul s-o privească.
– Asta-i periculos. E împotriva regulilor tale să ai încredere în cineva.
– Tot ce fac cu tine e periculos….

Avem așadar în Identități secrete nu numai doi agenți de elită în Elite, cea mai secretă organizație fantomă, dar și o dragoste care nici ca cum nu poate face un pact între cele două inimi mereu puse pe război. Îi avem pe doi încăpățânați care refuză să se identifice prin iubirea ce și-o poartă unul față de altul alegând distanța, pericolul și moartea în locul conștientizării.

Se certau și apoi se iubeau, câteodată chiar pretinzând că povestea lor nebună de dragoste putea avea parte de un final fericit.

Tot ceea ce reușesc cei doi e să-și paseze vina unul altuia. Cu înverșunare și fără să le pese de consecințe. Până Alina hotărăște că cel mai bine ar fi să plece. Dar oare distanța îi va atenua durerea? …sau locul gol lăsat de Alex? Cine știe…

– Poți să mă urăști, să fii dezgustată de mine, poți fi furioasă pe mine, poți chiar să mă sfâșii în două. Cât timp ai sentimente pentru mine, pot trăi. Dar dacă mă vei privi vreodată cu indiferență, îmi pun capăt zilelor, îi răspunse.

Cum operațiunile secrete curg în lanț, iar ironia sorții face ca cei doi să se întâlnească, firul se țese din nou, însă de această dată Alex e cel care încearcă să ține un pas distanță pentru a-i oferi Alinei acel răgaz de care are nevoie. Aceasta la rândul ei se aventurează într-o relație, cei aduce din nou reproșuri și taine greu de ținut în frâu. Nu pot să nu menționez că aici avem parte și de personaje noi. Ford este un vechi prieten de-a lui Alex, pe care l-am îndrăgit mult, pentru susținerea lui, atât pentru Alex, cât și pentru Alina. Vallis este noul îndrumător al Alinei, la Paris. Mi-a plăcut de el și mi-a părut rău, în același timp, deoarece o iubește sincer pe Alina, deși știe că nu are nicio șansă. O susține și încearcă să o ajute. Până la final….

Secretele și pericolele dau culoare întregii acțiuni și personajele îi oferă un ritm alert care ne va pune imaginația în mișcare. La propriu…. Pe parcursul lecturii nu veți avea timp să vă trageți sufletul…. Veți fi prinși în lupta cruntă a sentimentelor, între ură și iubire, bucurie și tristețe, optimism și pesimism, între reproș și nevoie de a afla mai mult. Veți trăi alături de personaje și veți învăța nevoia de supraviețuire. Veți fi părtași la o lume greu de închipuit legată de ascensiunea unor acțiuni care te vor ține în priză. Și poate veți plânge cu lacrimi amare de căderea finalului care m-a lăsat cu gura căscată și cu un gol mare în suflet…..

Vă îndemn la lectură, această serie mă încântă de-a dreptul, de fapt ca toate cărțile autoarei!

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

Sursa foto: pinterest.com

8 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: