Sări la conţinut

Cartea „Albă ca Zăpada”

Astăzi e ziua minunatei povești Alba ca zăpada, o fantastică poveste care o ador la nesfârșit, iar cum mica mea prințesă adună cele mai simpatice povești cu eroine fetițe, această carte nu a putut fi lăsată deoparte! Astfel…. astăzi ne-am delectat cu aventura tinerii cu buze roșii și inimă mare, cu fața de un alb imaculat și o nevoie de a ajuta ca exemplu de urmat…

Deci…. mai jos las un scurt istoric:

Albă ca zăpada (în engleză Snow White, franceză Blanche-Neige, germană Schneewittchen) este un renumit personaj folcloric de basm popular în multe țări europene, mai ales în versiunea culeasă de Frații Grimm în 1812: Albă ca zăpada și cei șapte pitici (germană Schneewittchen und die sieben Zwerge). Se spune că această fetiță s-a născut ca răspuns la dorința mamei ei de a avea o fetiță frumoasă, fiind descrisă în raport cu standardele vremii: fața albă ca laptele, buzele roșii ca sângele, iar părul negru ca abanosul. Mama ei însă a murit la scurtă vreme. Frații Grimm au completat povestea, publicând versiunea finală în 1854.

Pe baza povestirii, au fost create multe filme și desene animate. Versiunea germană prezintă elemente devenite ubicuitare, precum oglinda fermecată, mărul otrăvit, prințul, sicriul de sticlă și cei șapte pitici.

Pizma și ciuda creșteau în inima ei ca buruiana cea rea și se cuibăriseră atât de adânc, că împărăteasa nu-și mai găsea pacea nici ziua, nici noaptea. Alba ca Zapada, Fratii Grimm

Eroina poveștii noastre mult iubite e, Alba ca zăpada, o prințesă, a cărei mame vitrege îi vrea răul, deoarece o invidiază pentru frumusețea sa. Nevoită să fugă de acasă pentru a scăpa cu viață, prințesa nimerește în pădure la căsuța celor 7 pitici, care se ocupau cu mineritul.

În vremea ceea….

„….Demult, tare demult, într-un castel într-un regat îndepărtat trăia o preafrumoasă regina. În fiecare dimineața, aceasta se uită în oglinda ei magică și o întrebă:
– Oglindă oglinjoară, cine este cea mai frumoasă din țară?
De fiecare dată răspunsul era același:
– Regina mea, ști cea mai frumoasă din regat!
Într-o bună zi, însă, oglinda îi spuse:
– Regina mea, ești foarte frumoasă, dar mai frumoasă decât tine este Alba ca Zăpada!
Auzind aceastea regina ….”

Ajunsă aici, ea se adăpostește în casa acestora, împrietenindu-se cu ei. Trufașa regină, aflând că prințesa trăiește, pune la cale un plan pentru a o ucide, îi dă un măr otrăvit. Piticii nu reușesc să o salveze, și o înmormântează într-o raclă de cleștar. Când cel mai reușit plan al împărătesei pare dus la bun sfârșit, un prinț își face apariția și schimbă totul.

 

Notă: Vă invit dragi pitici și piticuțe să continuați voi povestea nemuritoare, până la capăt!

Critici literare: „În aceasta capodoperă, un permanent antropoforism caracterizează mișcările și expresiile personajelor-animale, a eroilor preluați din basmul fraților Grimm cu atâta fantezie.” – E.Fuzellier (Secolul cinematografului, 1989)

Nu putem vorbi despre desene animate fără să ne gândim la Walt Disney, omul cu cele mai multe nominalizări la Oscar, cel care a creat lumi de poveste, este și acum în casele tuturor oamenilor de pe planetă. Studioul mergea bine, dar Disney a vrut mai mult, un lung -metraj de animație, așa a apărut Albă ca Zăpada și cei 7 Pitici, 2 ani a durat realizarea filmului care a devenit producția cu cele mai mari încasări , a reușit să strângă peste 8 milioane de dolari, astăzi 97 de milioane… Iar Disney a continuat să producă , mii de personaje au reușit să prindă viață în studiourile lui, mii de personaje prind și acum viață la Disney.

 

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: