Sări la conţinut

Cartea „Frumoasa și Bestia”

Astăzi e despre fete frumoase și încercările prin care trec. Azi e despre aventură și bestii cu suflet mare și morale adânci. Azi e despre iubirea din priviri și magie… astăzi și mai mult ca niciodată e #timp pentru copii!

Cartea cu care ne-am delectat astăzi e „Frumoasa și Bestia”, o poveste de o afinitate deosebită, e perfectă după mine….cu cip al ei, cu lumierul… cu ciasornicarul….cu feeria!

 „Sunt mulți cei cu inima de monstru care iau forma umană; este mai bine să ai inima unui om și forma unui monstru.” Frumoasa și Bestia, Jeanne-Marie Leprince de Beaumont

Frumoasa și bestia (franceză: La Belle et la Bête) este un basm tradițional scris de romancierul francez Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve și publicat în 1740 în La Jeune Américaine et les contes marins.

Cea mai reușită animație a poveștii „Frumoasa și bestia” (în engleză Beauty and the Beast) este filmul de animație din 1991, produs de Walt Disney Feature Animation și lansat inițial la de către Walt Disney Pictures.

O scurtă descriere a cărții: Belle este considerată ciudată din cauza pasiunii pentru cărți, dar frumusețea sa incredibilă îi atrage pe toți bărbații din sat, în special pe Gaston, pe care însă fata îl găsește grosolan și îngâmfat. Într-o zi Maurice se decide să meargă la un târg din afara satului, unde să își prezinte noua sa invenție. Pe drum se pierde prin pădure, este fugărit de lupi, iar calul său Phillipe îl aruncă în drum. Fugind de lupi și de pericolele din pădure, Maurice ajunge la castelul Bestiei, unde aceasta îl inchide în temniță, acuzându-l că i-a încălcat proprietatea.


În sat Gaston o cere în căsătorie pe Belle, dar aceasta îl refuză, umilindu-l în fața întregului sat. Când calul tatălui se întoarce fără călăreț, Belle începe să îl caute și ajunge în final la castel, unde îi propune Bestiei să devină prizonieră în locul tatălui. Bestia acceptă, dar simțind că Belle ar putea rupe vraja, îi impune câteva condiții: Belle va avea camera ei și se va putea plimba prin tot castelul, cu excepția aripii vestice, unde Bestia avea camera sa și unde păstra cu sfințenie trandafirul de la vrăjitoare.

Pentru a rupe vraja, Bestia trebuie să-i câștige dragostea frumoasei fete, altfel riscă să rămână așa pentru totdeauna. O bestie în locul tânărului de altă dată….

Cand Belle îi refuză invitația la masa, Bestia îi anunță pe servitori că prizoniera va mânca alături de el sau deloc. Când fata iese în sfârșit din camera sa este înconjurata de obiectele din casă, altadată servitori, care își distrează musafira și îi oferă o fabuloasă cină în stil franțuzesc. Chiar dacă ei își doresc ca cei doi să se îndrăgostească, în speranța ca vraja va fi ruptă, Bestia și Belle se evită pe cât posibil. Dar lucrurile iau o întorsătură neașteptată…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: