Sări la conţinut

Cartea „Aladin”!

Cărţile pentru copii…de câte ori nu le-am dat la o parte, sau le-am citit și le-am depozitat acolo într-un colțișor întunecat, oricum s-au cerut redescoperite. Sunt autori care au ştiut să ne arate coloritul paginilor atât pentru copii cât și pentru adulții mereu copii, acei scriitori care au răscolit maturitatea ascunsă printre frânturile de inocenţă, o profunzime pe care mulţi adulţi au pierdut-o. Astfel, cea mai bună modalitate de a aduna copii cu adulții e prin poveste, prin magie și farmec, prin amuzament și acțiune. Iar cum în cartea „Aladin” acțiunea e la cote înalte am rămas încântată din nou să o aflăm pe undele covorului zburător!

Aladin, un tânăr sărac, este solicitat de un negustor pentru găsirea unei lămpi de ulei ascunsă într-o peșteră împreună cu diverse comori. Observă din întâmplare că lampa deține puteri magice și cu ajutorul acesteia devine un om bogat.

Întorsăturile cu care se confruntă Aladin îl fac să se îndrăgostească de Iasmina, fiica sultanului, dar multe se întâmplă până cei doi se căsătoresc. Multe intrigi și vrăjitorii. Negustorul, cel care de fapt era un vrăjitor malefic, reușește cumva să reintre în posesia lămpii, profită de posibilitățile ei încearcă să facă rău regatului și în special să-l înfrunte pe Aladin, care dă dovadă de curaj și dârzenie. După mai multe peripeții, Aladin reușește să o recupereze înfruntând maleficul vrăjitor și salvând castelul și cucerind încă o dată inima prințesei.

Recomand cu căldură cartea, copii au rămas încântați pentru poveștile redescoperite astăzi, iar eu am devenit un părinte și mai mândru!

Notă: Aladin este o poveste populară  din Orientul Mijlociu. În ciuda faptului că nu face parte din textul original arab, este una dintre cele mai cunoscute povești din cartea „O mie și una de nopți (Nopțile arabe)”. Aceasta a fost adăugată la colecția din secolul al XVIII-lea de francezul Antoine Galland, care a dobândit basmul de la povestitoarea siriana Hanna Diyab. În orice caz, de când a apărut pentru prima dată, „Aladin și Lampa Fermecată” a fost și a rămas unul dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite basme din lume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: