Sări la conţinut

Lectura, un tărâm al frumosului!

Lectura întotdeauna m-a făcut curioasă și dornică de mai mult, doar o carte bună mi-a răscolit sufletul și cugetul în cele mai nebănuite cotloane ale minții. Și chiar cele mai vârstnice persoane care m-au îndemnat la citit mi-au explicat că lectura îl înobilează pe om, îl face mai înflăcărat de a cunoaşte şi de a percepe lumea frumosului, iar frumosul se rezumă la tărâmul cunoaşterii spre mai mult și mai mult. Astfel mi-a fost descrisă lectura ca tărâm al frumosului încă din frageda copilărie, mai mult sau mai puțin de o bibliotecară, un suflet care m-a răscolit prin dăruirea s-a în numele cărților, ca mai târziu să descopăr că cartea, slova și îndemnul de a aduna litere îmi curge prin vene.

În ani m-am cultivat în diverse direcții, am conștientizat că lectura este primul pilon care duce la dezvoltatrea vocabularului, el fortifică modului de a gândi, și cimentează o exprimare și formulare corectă, și astfel mi-a permis să mi se deschidă ușile larg în sfera celor ce au acceași înclinație ca mine. Lectura cizelează expresiile gândirii și relaționării. Tot lectura ne învaţă despre lumea din jurul nostru şi ne ajută să prindem dragostea de cunoaștere, de filosofie, de istorie, de aventură, de povață, de morală și bibliografie.

Lectura, un tărâm al frumosului! Întodeauna voi susține asta. De fiecare dată când citim o carte suntem purtați în memoria și acțiunea unor personajele, trecutul lor, spațiul, tragedia, dragostea, conflictul, intriga, chiar sfârșitul subit. Pe măsură ce creierul înregistrează toate acestea, nu mai suntem la fel, memorăm fără să vrem, ne purtăm semeni Alicei în țara minunilor într-o poveste ce nu va mai avea sfârșit. Cu cât citim mai mult, devenim mult mai creativi. Spre exemplu, atunci când citim o carte despre un loc anume ne teleportăm acolo, iar dacă am avut norocul să o și vedem pe viu cu siguranță senzația de atunci îți va trezi fiorul  deja vu-ului. În lumea imaginată, fantezia noastră va funcționa la cel mai înalt nivel pe măsură ce vizualizăm lucrurile cu mintea noastră. Lectura e un tărâm fantastic, prin citirea cărților vom crea o panoramă a altor locuri, oameni și culturi. Vom fi în trecutul prezent, și în prezentul viitor. Aici și acolo. Cărțile ne extind orizonturile și ne permit să vedem alte țări, alte persoane și o mulțime de lucruri pe care nu ni le-am imaginat niciodată. În ele poți găsi alinare dar și părți din sufletele oamenilor pe care nu ai mai vrea să le afli. Și nu punem nega că lectura este o modalitate perfectă prin care putem vizita o țară fantastică pe care mintea noastră și-o formează.

Se spun multe lucruri frumoase despre cărţi. George R. R. Martin este de părere că “un cititor trăieşte o mie de vieţi, înainte să moară, cel care nu citeşte niciodată trăieşte doar una”, iar J. K. Rowling avea dreptate, când spunea că “dacă nu îţi place să citeşti, nu ai găsit cartea potrivită.” Sunt multe motive pentru care cărţile te fac fericit, iar aceşti autori par să ştie câteva dintre ele. Când vrei să scapi de realitate, cărţile sunt exact ce ai nevoie. Pe lângă faptul că te ajută să te relaxezi, te fac să uiţi de problemele tale şi te transportă în lumi magice. Pe tărâmuri doar de tine ticluite și cu personaje de excepție. Află cum reuşeşte lectura să te facă mai fericit doar citind, doar răsfoind prin fila istoriei, doar atingând pagina unei noi apariții literare. Doar bandonându-te în întregime scriiturii! Doar citind… deci, citește!

36 Elegant Flower Wallpapers You Need to Save wallpaper, flower,rose, sunflowerSursa foto: pinterest.com

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: