Sări la conţinut

Citindu-l pe David H. Lowenherz. Cartea „50 cele mai frumoase Scrisori de dragoste”

David H. Lowenherz este unul din puținii autori care au adunat iubirea într-o carte, a reamintit și a răscolit amorul prin cuvintele tipărite în scrisori. Iar eu am o deosebită plăcere prin a-l citi din nou și din nou….

De recent am citit o carte scrisă de Stelian Tănase, Repertoarul amorului. 69 de povești de dragoste din istoria lumiicare m-au impresionat tot astfel de mult, astfel mi-am permis luxul să recitesc din nou minunata operă „50 cele mai frumoase Scrisori de dragoste” pentru a reîntregi gustul istoriei prin iubire!

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă

Ce poate fi atenționat aici…..e de la Wolfgang Amadeus Mozart pentru Constanze Mozart,
de la Franz Kafka pentru Felice Bauer, de la Francis Scott Fitzgerald pentru Zelda Fitzgerald, de la Napoleon Bonaparte către Joséphine, de la Frida Kahlo pentru Diego Rivera….

„Actul de a scrie”, propus de Lowenherz „ne oferă șansa de a reflecta în particular înainte de a ne expune inima”. Aici aveți valoarea scrisorii de dragoste ca expresie sigură a sentimentelor scriitorului în toată profunzimea și complexitatea lor. Autorul eu un colecționar și un dealer proeminent în scrisori și amintiri istorice, Lowenherz prezintă scrisori (sau fragmente din acestea) care exprimă colectiv întreaga gamă de pasiuni amoroase, de la adorarea oarbă la vituperarea plină de mânie. Sunt incluse revărsările romantice ale scriitorilor celebri – George Sand, Virginia Woolf, Ernest Hemingway, Zelda și F. Scott Fitzgerald – ale căror talente literare fac din corespondența lor un model pentru orice iubitor aspirant. Pe scena iubirii li se alătură și alte celebritătț precum Voltaire, Marcel Proust, Oscar Wilde sau Sarah Bernhardt.
Pentru cititorii împătimiți și iubitorii de cuvinte, epistolele rămân irezistibile, de neînlocuit și pe alocuri de venerat. Strânse într-o carte pentru oamenii mileniului III, ele parcă ridică discret un colț de perdea, între trecut și prezent, făcând o trecere printre generații. Mai aproape de inimi.Recomand cu înflăcărare cartea. E o bijuterie pe care o ve-ți citi cu pasiune, cu gânduri la doruri ce încă dor, ve-ți parcurge amorul în note monosilabice, ve-ți descoperi disperarea, pierderea, mania, tristețea, amărăciunea,compasiunea, prietenia, recunoștința, gelozia, mania unor fantezii neîmplinite, îndoiala și fericire duse pe culmile necuprinsului. Aici și doar într-o formă atât de plăcută ve-ți parcurge întregul registru al sentimentelor omenești ce se cer citite și recitite!

Beethoven totul echivala cu muzica, dar iată ce mărturisește într-o scrisoare adresată „Eternei iubite…. „Îngerul meu, tu ești totul pentru mine, ești sinele meu.”…..

„Incredibil cât de vitală mi-ai devenit”….., îi spunea Vita Sackville-West Virginiei Woolf

Sursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: