Sări la conţinut

Citind-o pe Sara Pennypacker. Cartea „Scrisoare de la Clementina”

Sara Pennypacker (născută în 1951, în Massachusetts) este o autoare americană de cărţi pentru copii.

Pentru început mi-am pornit călătoria în lumea amuzantă a Clementinei cu primul volum care m-a lăsat încântată de-a dreptul, totul m-a încântat, familia ei unică, discuțiile lor atât de bine ticluite, glumele; în volumul doi am râs cu lacrimi împreună cu copii, de pătărăniile ei cât și de ingeniozitatea de care dă dovadă.

Scrisoare de la Clementina #3 | paperback - Sara Pennypacker ...

O scurtă descriere a cărții: Pe lângă toate provocările cu care se confruntă Clementina la școală împreună cu colegii ei, cea mai mare dilemă și problemă care este bine conturată în carte e aceea că profesorul preferat al fetiței urmează să plece. Clementina refuză să accepte că domnul D’Matz, învățătorul său care o înțelege cel mai bine, ar putea să-i părăsească pentru un an de zile, de dragul unor săpături arheologice în Egipt, dacă va câștiga concursul Aventuri pentru dascăli. Asta o face pe Clementina să ticluiască un plan de a-l împiedica să plece, însă nimic nu-i reușește; pe lângă toată acțiunea cu școala fetița cea buclată e plină de idei de cadouri pentru părinții acesteia, și aici nu e părăsită de spiritul de aventură, iar asta m-a făcut să înțeleg cum unii părinți pot gestiona relația părinte-copil. O plăcere nu alta. Oricum, nimic nu o poate face pe Clementina să fie așa cum a fost, apatia o macină, iar discuțiile cu directoare nu o ajută la nimic….

Imagini pentru clementina 3

Iar ca totul să devină și mai ciudat, învățătoarea care-i ține locul vine cu un nou set de reguli, pe care Clementina reușește să le afle abia după ce le încalcă. Lucrurile nu vor rămâne așa. Clementina trebuie să găsească o cale de a-l opri pe domnul D’Matz să plece în Egiptul său mult iubit. Asta înseamnă că mai are un prilej să-i facă pe oamenii mari să vadă lucrurile și altfel, iar soluția e „scrisoarea”! O să mă opresc aici, însă partea finală m-a convins că gândurile copiilor nu au margine, au o imaginație atât de bogată că nici o forță nu o poate ține în frâu. Recomand cu drag întreaga serie a minunatei Clementina, fetița care ne-a cucerit în întregime, această fetiță plină de idei și bunătate, acest mic suflețel ce cuprinde o inimă mare! Iar în aceste zile de stat acasă această călătorie în lumea lecturii e un mod plăcut de a da aripi copiilor în lumea poveștilor. De a le fi călăuzitori în marea aventură a citirii. Și a necuprinsului prin cărți…

Sursa foto: pinterest.com

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: