Sări la conţinut

Citind-o pe Sara Pennypacker. Cartea „Talentata Clementina”

Sara Pennypacker (născută în 1951, în Massachusetts) este o autoare americană de cărţi pentru copii. Titlurile sale au primit mai multe premii, printre car Medalia Christopher şi Golden Kite. A scris şaptesprezece cărţi, cele mai celebre fiind titlurile din seria Clementina. Este fondatoarea programului ShareOurBooks.org. Pennypacker ţine adesea conferinţe în şcoli, în librării şi în biblioteci, prin care încearcă să-i facă pe tineri să se apropie de literatură.

Pentru început mi-am pornit călătoria în lumea amuzantă a Clementinei cu primul volum care m-a lăsat încântată de-a dreptul, copii au râs cu lacrimi, iar eu am urmărit cu zâmbetul pe buze toate tărășeniile și imaginația bogată a unei fetițe buclate.

O scurtă descriere a cărții: Clementina e o fetiţă plină de viață cu bucle roşcate, roșcate, o fire prietenoasă și cu o inimă mare- mare. În ea am regăsit-o pe fetița mea, o tânără plină de deceuri și mereu gata să inventeze ceva nou din nimic și cu un spirit de observație fenomenal. Ce face și ce drege Clementina ajunge de fiecare dată în necaz. Parcă atrage poznele după ea. Deși e mereu certată pentru neatențiile sale în timpul lecțiilor ea dispune de un mod de a observa lucrurile mai ceva ca un adult, iar o dată cu micile detalii ea găsește soluții care mai de care mai originale. Însă acum este la pământ, la școală, clasa a III-a va organiza un mare spectacol de talente. În timp ce colegii sar în sus de bucurie că vor urca pe scenă, Clementina intră în panică: nu are niciun talent, își spune ea. Ce număr să pregătească pentru eveniment? Cum mintea ei lucrează febril, aceasta se duce la cabinetul directoarei Rice pentru a găsi măcar o soluție pentru ne-inspirația ei. Însă eșuează.

Așa începe cursa găsirii talentului perfect. Cum nimeni nu-i poate da un indiciu aceasta urmărește ce fac alții convinsă că niciodată nu-și va găsi talentul. Începe să danseze step încurajată de Margaret, o istorioară cu adevărat hazlie, vrea să-l emite pe Elvis având pe fratele ei în lesă, dar nici asta nu-i prea iese, decide într-un final să renunțe. Nu are de ales. Nimic nu pare să i se potrivească.

Însă fetița cu bucle roșii nu se dă ușor bătută și își descoperă talente speciale pentru care nici măcar nu-i trebuie o scenă. Iar încurajarea din partea directoarei i-a picat bine atât Clementinei, chiar și copii mei au fost de părere că datorită sprijinului acesteia Clementina s-a simțit mai bine și i s-a dat încrederea de care a avut nevoie!

Notă: O carte pe cât de amuzantă pe atât de povățuitoare. Un mod plăcut de a petrece zilele și serile împreună cu copii. Piticii învață ingeniozitatea dar și descoperă un alt mod de a vedea lumea, prin cea a lecturii interactive…. creative și de poveste!

Sursa foto: pinterest.com

 

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: