Sări la conţinut

Citind-o pe Francesca Simon. Cartea „Nic Năstrușnic și Zâna Măseluță”

Francesca Isabella Simon (născută pe 23 februarie 1955) este o autoare americană care locuiește în nordul Londrei. Este cea mai faimoasă pentru că a scris seria de cărți pentru copii Horrid Henry. Este fiica scenaristului, regizorului și dramaturgului Mayo Simon. Simon s-a născut în St Louis, Missouri, S.U.A., a crescut în California și a studiat la Yale și Jesus College, Oxford, unde a studiat studiile medievale și engleza veche. Simon a schimbat cariera și a lucrat ca jurnalist, scriind pentru Sunday Times, Guardian, Mail duminică, The Daily Telegraph și Vogue (SUA); ea a publicat peste 50 de cărți diferite, inclusiv seria imensă populară Horrid Henry, care a fost vândută în peste optsprezece milioane de exemplare și este publicată în 24 de țări.

Cărțulia noastră de pe noptieră și cea care am devorat-o extrem de rapid împreună cu copii este Nic Năstrușnic și Zâna Măseluță, o poveste încântătoare ce ne-a desenat zâmbete! Și să știți, o carte potrivită pentru copii e ca un balsam pe suflețelele lor gingașe, deoarece citind o carte bună poți vedea acea luminiță jucăușă ce-i face speciali și dornici de a afla mai multe, de a redescoperi povestea prin citit, iar asta îmi dă curaj ca părinte!

E chiar interesant să citești împreună cu copii și mai ales atunci când ei sunt cei ce țin cartea în mână și cu o dorință nestăvilită croiesc drum printre litere. Am o mândrie ce dă pe afară! Dar să spun câte ceva despre carte: în primul rând e o lectură lejeră pentru toate vârstele, am râs de năzbâtiile lui Nic până mă dureau obrajii, deci spor la citit și vouă adulților -copii.

Deci, povestea îl are ca erou principal pe Nic, un băiețel extrem de neastâmpărat, mereu pus să facă câte ceva interzis; însă bătaia sa de cap este că tuturor colegilor de clasă le cade câte un dinte, ba chiar și fratelui său, Petre Perfect, care urmează să primească bani de la Zâna Măseluță însă lui nu. Năpastă nu șagă….

Își mișcă dinții în stânga și dreapta, mănâncă bomboane până la refuz însă dinții sunt tot acolo. Așa încăpățânat cum e, Nic nu se lasă bătut cu una, cu două și încearcă să schimbe regulile jocului, ba fură un dinte de la fratele său, ba pune dinți de vampir sub pernă, ba una, ba alta însă situația se întoarce cum nu se poate mai amuzant.

Nic nu se abate de la normele năstrușniciei nici când este cavaler la nuntă, nici când la școală vine un nou învățător. Însă când Ica Urzica vine în vizită și pune stăpânire pe camera lui, Nic știe mai bine ca oricine că situațiile disperate cer măsuri năstrușnice disperate. Așa că distracția continuă, mai bine zis neastâmpărările și invențiile deocheate ale copiilor, ceea ce i-a făcut pe ai mei să parcurgă lectura într-un amuzament molipsitor. Și să știți, a citi cărți împreună cu copii e chiar un tratament împotriva stresului, degajă, și pur și simplu te desprinde de la rutina existențială!

Notă: Îndemn să citiți cartea, sau să o dăruiți copiilor din viața voastră, e o adevărată provocare la zâmbete și chicoteli.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: