Sări la conţinut

Viața într-o joacă!

Astăzi voi aborda o temă care m-a făcut să o gândesc de la un timp în coace. Nu că aș fi ignorat-o până la acest moment, nu, doar că o dată ce ai un catalizator ai și o reacție, iar această reacție a venit o dată cu „nebunia” creată în jurul unei stări artificiale de panică la momentul actual. Nu voi deschide paranteze multe însă aș vrea să ajung într-un punct care cel puțin pentru mine trebuie lămurit. De ce ne jucăm de-a viața?

Nu am fost niciodată condusă de mass-media, de articolele însoțite de titluri care te induc din start într-o fundătură nesigură, sau de efectul turmei, am avut mereu un „stop” personal care m-a făcut să dau un pas în spate pentru a gândi, pentru a-mi toci strategia, pornirile și deciziile viitoare. Dar stați să vă explic unde vreau să ajung! Am întâlnit în trecut oameni care se jucau de-a viața dar în prezent mă îngrozesc la gândul că oamenii iau viața drept o joacă, începând cu faptul că sunt ușor de influențat terminând cu faptul credinței lor și aici nu mă refer la ideologiile religioase, ci la credințele naive în orice, și nimic, o mai mare parte de oameni este condusă orbește fie de produse și „minuni” menite să-i salveze sau să-i protejeze de ceva anume fie de oameni mai „influenți” dar care sunt niște manipulatori înnăscuți. Ce le rămâne unora să facă decât să asculte sau să urmeze un drum nisipos punându-și viața într-un joc străin, iar o dată intrat în acest cerc vicios ajung robul altor convingeri.

Oamenii prea iau viața în joacă, jonglează cu șansele precum ar avea cu miile, irosesc timpul parcă l-ar avea nelimitat, și nu înțeleg că viaţa este o oportunitate și merită folosită la maxim, nu mai vorbesc că oamenii între oameni ajung să fie hiene, himere, fantome ale trecutului și a viitorului incert, sufletele nu mai tânjesc după suflete iar joaca de-a „hai să supraviețuim” e o normalitate la zi. Nu înțeleg unii că a se plânge sau a profita de cineva nu e nesfârșită, pentru tot și toate este un început și un final. Nu poți trăi precum totul e o glumă. NU poți merge peste capete și nu poți lua în derâdere șansa de a te trezi dimineața și a înainta prin zi, viaţa este așa de frumoasă, oare de ce n-o admirăm? De ce nu simțim adevăratul sens al zilei!? Și să nu uităm că viaţa este un vis ce se cere realizat, nu luam în zeflemea, nu ironizat la greu, nu șters cu buretele. Și știm cu fiecare că viaţa este o provocare, însă această înfruntare ne face să înțelegem că nu trebuie să privim ceea ce avem la zi ca pe ceva ce ni se cuvine ci ca pe un dar ce merită prețuit. Și poate o fi Viaţa un joc, dar nu trebuie să o trăiești într-o joacă în care nu știi ce-ți va rezerva, când pricepi că ești prezent dar parcă din conveniențe n-ai vrea să te implici. Și nu trebuie să te joci cu sentimentele, cu iubirea, cu suferințele unora, cu menirile și cu promisiunile pe care le dai. Realizează-te frumos. Depăşeşte-te. Cântă-ți emoția și nu uita un singur lucru nu lua în batjocoră „luptele” care se dau, nu irosi clipa și înfruntă orice pornire de a nu-ți trăi viața la justa valoare. Viaţa este noroc, fă-ţi-l. Viaţa este viaţă, dăruiește-te pentru ea. Nu juca murdar. Nu juca jocul altuia. Nu merge ca un orb prin viață, pune-ți mintea în mișcare, gândește, astăzi mai mult ca niciodată. De ce zic asta? Deoarece am ajuns o masă care ne dezintegrăm și nuștiu de ce ne transformăm în ce e urât…..iar eu ca o pământeană sufletistă nu vreau să particip la asta!

lyndsie | by Laurence,

Sursa foto: pinterest.com

 

7 comentarii »

 1. Așa după cum în lumea aerului există păsări răpitoare și păsărici mici hrană pentru cele mari. , precum în lumea apelor există peștișori / hrană pentru rechini și balene, tot așa în lumea uscatului sunt oameni mari care creează drame petru oamenii mici care se lasă duși de „val”

  Ce ne pasă nouă ?
  Inflorim pe timp de criză!

  Foarte bune gândurile tale, păcat că nu sunt citite și de către cine trebuie.. Doar este mai ușor să privești la televizor decât să citești cărți și articole, este mai ușor să te lași dus de val decât să înoți contra „curentului”, nu.?
  Gânduri bune și din partea mea, Cristinuț !!!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: