Sări la conţinut

Cu un ghiocel se face Primăvara!

Visăm cu toții la zilele pline de soare, zile primăvăratice care să ne ofere căldură, mirosuri îmbietoare și flori, multe, din abundență, nuanțe de care le-am dus dorul, le-am tânjit în adâncul sufletului, și uite, a venit, dulcea și splendida primăvară. Calendaristic primăvara începe astăzi, însă căldura și vremea îmbietoare ne-a bucurat de mai demult, nemaivorbind că ghioceii au răsărit ca ciupercuțele pe ici colo încă cu multe săptămâni în urmă. Însă astăzi este despre căldura care ne-a întâmpinat cu miros dulceag, despre soarele de pe cer care ne îmbie la plimbări lungi, e despre ciripitul păsărilor care parcă fredonează imnul anotimpului ce abia își intră în drepturi, e despre acel ghiocel care cu gingășia sa m-a cucerit dintotdeauna, este despre mireasma lui moale, e despre mărțișor și tradiție românească.

Cu un ghiocel se face Primăvara, se trăiește tradiția, se încheagă frumusețea și se simte viața într-un mod al distincției cu divinul. E momentul meu de suflet, astăzi, când fetița mea mărțișor a ales această zi ca a ei, ca ziua ei, ca reamintire și reînnoire a fiecărui an prin acei doi ochi care îmi descântă simțirea. Și știu tradiția și obiceiul, acela din bătrâni  când oamenii culegeau ghiocei în semnul căldurii ce va să vină cât și a dăruirii de nou, de proaspăt, și pe lângă asta această zi e despre mărțișor, simbol al primăverii, acum însă simbolistica mea a căpătat mai multe sensuri, mai multe motive, mai multe sărbători. Mai multe culori!

Primăvara abia a început, cu discreție și bună credință, iar o dată cu ea fie să avem noi porniri, noi înclinații spre bine, noi viziuni, vise mărețe și planuri la mai mare. Să ne reconstruim din nou și din nou prin exemplul naturii, fără frici și constrângeri, fără frânturi doar cu dorințe semeni unui ghiocel, de a ieși din zăpadă în pofida gerului ce pogorăște pământul… pentru a bucura și însenina clipele umbrite de gol!

Primăvara s-a întors. Pământul este precum un copil care știe poezii.
Rainer Maria Rilke

#Still #Life #Photography Подснежники© Marina FilatovaSursa foto: pinterest.com

19 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: