Sări la conţinut

Citind-o pe Christine Riccio. Cartea „A doua șansă”

  Christine Riccio a fost întotdeauna o persoană care încuraja persoanele să citească, chiar de prin clasa a treia după spusele ei. Nimeni nu a ascultat cu adevărat până când a început să creeze videoclipuri despre cărți pe Youtube în 2010. Acum, canalul ei PoloniabananasBOOKS are peste 390.000 de abonați iubitori de carte. Face recenzii de cărți comice, vloguri, schițe și scrie videoclipuri cronicizând crearea propriului său roman. Ea este, de asemenea, unul dintre cei trei YouTuberi din spatele BOOKSPLOSION. Originară din New Jersey, Christine a absolvit Universitatea Boston în 2012 cu o diplomă în film și televiziune și acum locuiește în Los Angeles, CA.

Când am început să citesc cartea am simțit o oarecare reținere, prea multe pagini, prea trevial începutul. Însă afundată în oaza literară m-am convins că cartea are miezul ei unic, unul care îmbie la lectură și plăcere adolescentină.

… plec din țară fiindcă nu am niciun prieten. Acesta este tristul adevăr. Oamenii reușesc să învingă toate greutățile ivite pe parcursul vieții dacă au măcar un prieten de nădejde alături de ei. Cum eu nu am pe nimeni, am fost nevoită să mă gândesc serios la toate opțiunile mele de viitor.

A doua sansa - Christine Riccio

O avem ca eroină pe Shane, o tânără angajată într-o facultate pentru a-și mulțumi familia, însă fără a simți gustul vieții la maxim, se simte privată de prieteni și dragoste, de libertatea în alegeri cât și nevoia de a fi ea însăși. Până în punctul când ia decizia mare de a pleca la o nouă facultate. Shane se înscrie într-un program de studiu în străinătate, la Londra, unde speră să își facă prieteni, să iasă la întâlniri și să trăiască desprinsă de fricile acumulate în preajma părinților.

În avion simte cu adevărat gustul nou al aventurii, abia atunci își analizează țintele spre care tinde, și hotărăște să se avânte în cât mai multe noutăți. Surprinde însă doi ochi ce o analizează cu curiozitate…

… tresar și îmi mișc repede mâna, ca din reflex, ca să acopăr pagina. Femeia de lângă mine – o slăbănoagă de patruzeci și ceva de ani, cu o claie de păr roșu‑aprins pe cap – se holbează la mine cu nerăbdare.

Ajunsă în campusul colegiului Shane descoperă că are niște colegi deschiși să o primească în cercul lor, dar și ea este mult prea pregătită să nu se mai ascundă după perdeaua nesiguranțelor; o dată cu figurile poznașe și diverse a colegilor ei ea îl cunoaște și pe Pilot Penn, acel „el” care îi întoarce universul cu susul în jos și îi demonstrează contrariu a ceea ce a trăit până la. Chimia dintre ei este palpabilă, iar o dată cu călătoriile lor aceasta prinde un contur tot mai pronunțat, însă nimeni nu face un pas spre, ea din frică, el pentru că are pe cineva. Gândurile devin mute și tăcerile grele.

Toată aventura se termină o dată cu vizita surpriză a părinților tinerii noastre, iar de aici magia își face apariția, chipuri vechi dar cunoscute, acele claie de păr roșu și acel zâmbet meschin îi aduc aminte lui Shane că totul nu e ceea ce pare într-un curs de șase ani trecuți. Apare o nouă dorință de a așeza totul la locul lor, de a închide toate ușile și de a vorbi cu Pilot chiar dacă își simte inima grea. Până la final, Shane se convinge că, dacă dă dovadă de curaj și de hotărâre, poate învinge orice obstacol. Și, desigur cu puțin ajutor din partea destinului și cu un strop de magie, posibilitățile sunt infinite, iar cea de-a doua șansă nu întârzie să apară!

Vor profita tinerii noștri ce a doua încercare? Vor prinde șansa din urmă pentru a-și descâlci destinele împletite? Oare vor avea curajul de a înfrunta încă o dată trecutul ce i-a unit pentru a-i despărți? Oare vor fi pregătiți de această dată pentru „magia” iubirii? Vă îndemn să citiți această carte impresionantă pentru a afla răspunsurile! Cert e că partea finală m-a lăsat împăcată cu gândul că iubirea adevărată se infiltrează prin timp și spațiu chiar dacă întâlnește impedimente! Ea e acolo la timpul potrivit…

Critici literare:

  • „A doua șansă este un roman de debut fantastic – distractiv, scris cu iscusință și imposibil de lăsat din mână!” Colleen Hoover, autoarea romanului „Totul se termină cu noi”
  • „O poveste despre dragoste și despre cum să te regăsești. Veți fi cu totul fermecați!” Christina Lauren, autoarea romanului Autoboyography

Gleicher Gedanke II. - Handy Hintergrund #wallpaperforyourphone Gleicher Gedanke... - - #Gedanke #Gleicher #Handy #Hintergrund #wallpaperforyourphone

Sursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: