Sări la conţinut

Citind-o pe Lavinia Călina. Cartea „Blestemul zorilor”

  Lavinia Călina s-a născut în decembrie, 1989. Urmează cursuri pedagogice și de filologie în Caransebeș. În 2008 se mută la Timișoara și studiază limbi străine la facultatea de litere. A lucrat o perioadă ca editor-imagine/fotogaf, iar în momentul de față locuiește în Marea Britanie.

Eu am cunoscut-o pe autoare prin intermediul Seriei Neamul corbilor, o serie pe cât de captivantă pe atât de acaparatoare pentru iubitorii de fantastic, dar și pentru cei care pur și simplu vor să evadeze de treviala viață. Copiii întunericului este primul volum, cel care m-a primit compromițător în lumea magiei și a unor evenimente paranormale care m-au ținut cu sufletul la gură până la ultima expresie. Ce a urmat însă e cu mult mai palpitant și desprins de cărțile cu care m-am delectat până acum. Următorul volum este „Blestemul zorilor”, o încăierare a unor spirite însetate de răzbunare dar și de putere.

După finalul primului volum, aflăm că femeia din profeția Roxanei este de fapt Nicole, ea fiind cea care își va omorî prietena. Oare profeția se va adeveri?

Imagini pentru blestemul zorilorCele două prietene fiind adâncite în neștirea propriilor încercări de a afla mai mult, sunt despărțite de încrâncenata luptă a magiei, a supremației și a corbilor, un joc al unor forțe cu care încă nu sunt obișnuite. Reîntâlnirea lui Nicol și Roxana nu este cea așteptată. Ambele tinere fete intră în mrejele fără scăpare ale propriilor Neamuri, adâncindu-se treptat în fapte care le determină, aparent, să își piardă identitatea, una sub influența unei vrăji puternice, alta mânată de instincte primare. Totul decurge în ceața viziunilor în urma căror se așează o mai mare undă a unui întuneric greu de îndurat.

„De când mă alăturasem Corbilor, în urmă cu trei luni, eram oarecum nevoită să-mi consolidez mereu poziția. Nu toți cei care îl urmau pe Radu fuseseră încântați de apariția mea bruscă. Mulți mă priveau ca pe o proastă crescută în pădure, o proastă ce nu știa cum merg treburile în Neamul lor. Nicol”

Acțiunea se precipită, Nicol vânează pe oricine în nevoia acută de a-l impresiona pe Radu aducându-i măcar o veste despre „sora” ei, acela având mintea consumată să-și adune cei din sângele lui și să-i facă credincioși. Însă cum nimic nu e ceea ce pare, secrete ies la suprafață, iar lucrurile pe care Radu le-a tăinuit de Nicol dau pe afară într-o manieră gotică, iar acest fapt o face să deschidă ochii la ce de fapt se întâmplă în jurul ei. Astfel se crează o cobinație fatală dintre magie și acțiune, răsturnări de situație, intrigi țesute de veacuri, iubiri blestemate pe alocuri chiar întortocheate și duse la extremă; o respitație șuierătoare a unor coșmarurilor devenite realitate, în care moartea pândește din colțul cel mai întunecat al minții, în care ziua devine o nesiguranță, iar zorii o teamă de a pierde un suflet. Lupta chiar dacă e dusă de veacuri, cea de acum abia a început, iar Neamul Corbilor este mai decis ca niciodată să fie cel care va câștiga supremația asupra întregii lumi, dominând astfel nația vrăjitorilor de peste ani, cu orice scop.

Ca și în primul volum, avem parte de multe răsturnări de situație, descrieri ale istoriei în nevoia de a umple golurile, de data aceasta însă cu efecte mult mai mari, iar acțiunea este mai alertă și o trăim la o intensitate mai mare decât în prima poveste, însă asta m-a făcut să-mi simt pulsul în barbă, să ard de nerăbdare mânată de o curiozitate nefirească. Blestemul zorilor mi-a dăruit un final care m-a lăsat cu sufletul pustiit și cu o dorinţă acută de negare a finalului dureros, însă pentru moment asta a fost să fie….

Фотография

Sursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: