Sări la conţinut

Citind-o pe Lavinia Călina. Cartea „Copiii Întunericului”

Lavinia Călina s-a născut revoluționară, în decembrie ’89. Urmează cursuri pedagogice și de filologie în Caransebeș. În 2008 se mută la Timișoara și studiază limbi străine la facultatea de litere. A lucrat o perioadă ca editor-imagine/fotogaf, iar în momentul de față locuiește în Marea Britanie.

A publicat seriile “Ultimul avanpost” (4 volume), “Neamul Corbilor” (3 volume) și “Zona Zero” (2 volume), devenind în scurt timp una dintre cele mai îndrăgite scriitoare de literatură fantasy și SF din România.

Eu am cunoscut-o pe autoare prin intermediul Seriei Neamul corbilor, o serie pe cât de intrigantă pe atât de plăcută în ale cititului. Copiii întunericului este primul volum, cel care m-a primit compromițător în lumea magiei și a unor evenimente paranormale.

Imagini pentru lavinia călina seria neamul corbilor

Le avem ca eroine principale pe Roxana și Nicol, două tinere care viața le-a învățat să lupte dar mai ales să se ascundă, de sine și de magia pe care o poartă după ele ca un blestem. Dar oare cât vor mai avea de dus din greul existențial înainte ca acei de-a lor să le dea de urmă. Câte piedici nu întâlnesc ele ajung să fie de nedespărțit, mai ales după întâmplarea din adolescență, secretul lor comun, cel care le arată de fapt cine sunt și de ce sunt în stare. Împărtășind același secret, ele vor încerca timp de mai mulți ani să ducă împreună o existență cât mai banală, ferită de ochi iscoditori, cotidiană, pentru a se ascunde de cei care le doresc, probabil, moartea.

Însă cum nimic nu e veșnic, iar răul pândește atunci când ești mai vulnerabil, eroinele noastre ajung să-l înfrunte cu mâinile goale și cu sufletul pustiit. Ajung să înțeleagă că nimic nu e ceea ce pare, nici oamenii, nici poveștile, nici realitatea în care se află. Conștientizează că au fost doar niște pioni în mijlocul unei confruntări seculare între cele mai puternice neamuri de vrăjitori, iar ele la zi se află în centrul răului ce abia se coace. Întunericul este foarte aproape, mult prea aproape… iar ele mult prea nepregătite!

„Tot atunci am aflat că puterea pe care o aveam eu era naturală, ereditară. Că doar primul copil de sex feminin putea moșteni dinspre înaintașele ei, iar dacă prima fată murea, puterea familiei murea odată cu ea. Pe tot parcursul prelegerii mi se făcuse rău de vreo două ori.”

Totul se încheagă într-o manieră alertă, magie și acțiune, răsturnări de situație, intrigi țesute de veacuri, iubiri blestemate, legături de sânge, uneltiri viclene; o realitate contopită cu al coșmarurilor devenite parte din ceea ce trăiesc personajele, în care cele mai mari temeri se adeveresc, o pornire în deriva sufletului și a ceea ce e corect, împotriva prieteniei și a celor lecții învățate de acasă. Lupta abia începe, iar Neamul Corbilor este mai decis ca niciodată să fie cel care va câștiga supremația asupra întregii lumi și a celorlalte clanuri.

Oare ce le rezervă soarta de acum înainte celor două prietene, sunt din ce în ce mai curioasă! Pe semne nimic bun, după una din viziunile lui Roxi….

…. ” Știam cine avea să îi facă rău, cine avea să o omoare. Atunci i-am promis că o să o apăr, dar cum o puteam apăra de… de mine?”

Curiozitatea mă arde și acum să las scrisul și să iau carte în mână, deci…. am plecat, vouă lectură incitantă vă urez!

🔴 Awaken the witch in you! - #Awaken #Witch

Sursa foto: pinterest.com

3 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: