Sări la conţinut

Citind-o pe Raluca Alina Iorga. Cartea „Dincolo de Eternitate”

Pentru pagina booknation.ro autoarea Raluca Alina Iorga cea care m-a trasnspus în lumea copilăriei mele susține: „sunt o brăileancă, îndrăgostită până peste cap de orașul natal. Sunt o ființă care crede cu ardoare că există magie peste tot și în orice, și bunătate în fiecare om. Ador curcubeele și poveștile. Visez cu ochii deschiși majoritatea timpului și mi-am creat de mică lumea mea fantastică, un fel de Țara Minunilor. Găsesc bucurie mai ales în lucrurile mici și simple. Iubesc oamenii, natura și mă fascinează universul. Plâng la filme și chiar și la desene animate. Sunt foarte ușor de emoționat. Ador Dunărea pentru că felul în care luna strălucește în ea la Brăila, a fost sursă de inspirație pentru lumea mea magnifică.” Uite așa am descoprit-o eu, pe minunata zână ce m-a plimbat pe tărâmuri mistice într-o dimensiune unde doar imaginația mea de copil m-a fascinat cândva iar acum m-a reclădit din emoția și fiorul basmelor de altă dată.

Cândva, cea mai frumoasă dintre zâne cade în cursa întinsă de un muritor, transformându-se astfel într-una dintre ielele care bântuie văzduhurile.

Dincolo de eternitate de Raluca Alina Iorga

A fost odată ca niciodată…

Uite așa a început călătoria mea de weekend, dar și a cărții care la propriu mi s-a lipit de mână. Aşa s-a început povestea tuturor poveștilor, cea care prin nemurire a adunat eroi din basme într-o carte uluitoare. Nu credeam că o să ajungă ziua când voi citi un basm, dar nu orice basm, o plăsmuire a nălucilor din tumultul popular care să-mi dea atâtea emoții, atâtea trăiri plăcute. Pentru asta un mare mulțumesc autoarei!

Dar să încep cu începutul, dacă vă amintiți poveștile copilăriei voastre, celea în care se regăseau Feți- frumoși, zâne fără cusur, vrăji cu suferințe și orătănii care mai de care, uite că aici vă ve-ți întâlni cu unele dintre ele. Ve-ți putea simți gustul iubirii dar și al răzbunării, a deznădejdei dar și a lirismului popular regăsit în mitologia poporului nostru, cu sânziene, iele, prinți, prințese, Zmei, Cai Năzdrăvani, Muma Pădurii, Gheonoaia, Jumate-Om-Jumate-Iepure, căpcăuni și balauri. Un deliciu literar…

O avem ca eroină principală pe Magdalina, cea mai frumoasă dintre Sânziene, care, după ce află că bărbatul pe care îl iubeşte nu este cine pare să fie, devine o Ială. Totuşi, în sufletul ei rănit şi întunecat, bunătatea încă persistă, iar Aradia, cea care o subjugă nu poate lua asta chiar dacă puterea ei este desăvârșită.

Avea o strălucire în priviri pe care niciuna nu o poseda. Ea cunoştea şi binele şi răul. Ea era uniuna perfectă între cele două lumi.”

Totul se schimbă până în noaptea când îl întâlnește pe El, cel care îi amintește de cineve, dar și cel care răscolește focul de mult uitat acolo în sufletul ei pustiit în agonia suferințelor. Daizus însă are alte planuri, o dată ce află că familia sa este supusă unui blestem iar ea e cea care la pus este înclinat să se răzbune aprig pe Magdalina. Dar oare așa va fi? Cum Magdalina ar fi trebuit să-i ia mințile, dar din stranii motive aceasta nu poate, stârnește un amalgan de evenimente care îi apropie dar și cască un hău între ei. Cuvintele toarnă între ei ca pietrele grele, acuzațiile și ochiadele mai ales aciditatea cu care își tocesc cărarea îi aduc în cea mai periculoasă călătorie posibilă. Ajung să fie Două suflete destinate să se distrugă unul pe altul, dar să și ajungă față în față, doi împotriva tuturor!

„Nu ai idee ce grozăvii am văzut în viața asta: bărbați în toată firea, purtându-se ca nişte copii, femei în floarea vârstei murind din senin ca trăsnite. Nu lua în râs ceea ce nu înțelegi, Daizus. Sunt forțe pe lumea asta care conduc tot, chiar şi pe noi. Mai ales pe noi.”

Între Daizus şi Magdalina există o ură, care, încet, se diluează. El o află în cele mai vulnerabile momente, iar asta stinge furia și ranchiuna. Drumul pe care îl parcurg împreună spre Eliana, Zâna Zânelor, îi apropie pe ce doi, iar la destinaţie îşi dau seama ce îi uneşte pe ei.

„Zâna se apropie timid de Daizus, îl privi câteva clipe în ochi, dupa care se lipi de trupul lui, încolăcindu-și brațele în jurul gâtului prințului. Gestul îl surprinse atât de mult, încât primul lucru care îi veni în minte fu să o cuprindă de mijloc și să o strângă la pieptul lui.
Senzația îl năuci! Simți cum trupul firav al zânei pulsa sub atingerea lui. Niciodată nu crezuse că va ajunge să o țină atât de aproape și niciodată nu crezuse că atingerea ei îi va provoca alt sentiment decât repulsie.”

Povestea Magdalinei şi a lui Daizus este minunată, unică, una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste împletite feeric cu magia. Este acea iubire pură care apare încet, dar care creşte în intensitate şi devine pentru totdeauna și dincolo de nesfârșit. Iubirea lor se afla şi în zilele noastre, în sufletul celor care se iubesc cu adevărat… 

… Eternitatea nu are început şi nici sfărşit. S-a înşelat! Dincolo de Eternitate, şi mai presus de ea, este iubirea. Dincolo de Eternitate eşti tu.”

Dincolo de Eternitate este o carte plină de suspans, iubire,  și morale de viaţă. Are autoarea un fel de a scrie de-ți intră în suflet și rămâne acolo pentru totdeauna. pe mine pur și simplu m-a cucerit. Așa încât, am credința că această carte va trece granițele timpului, dincolo de eternitate…

Mi-a plăcut foarte mult şi o recomand cu toată încrederea persoanelor care vor să redevină copii…. din nou și din nou!

Sursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: