Sări la conţinut

Citind-o pe Rodica Mijaiche. Cartea „Londra. Pasiuni dezlănțuite”

Autoarea Rodica Mijaiche, a debutat cu romanul Anotimpul iubirii la editura Librex Media International în anul 2016, unde au mai apărut romanul Secrete și primele patru volume din Seria Pasiuni: New York. Pasiuni ascunse; Roma.Pasiuni întunecate; Londra. Pasiuni dezlănțuite și J&C. Pasiune în dans. Romanele Anotimpul iubirii și Secrete au fost lansate în anul 2016 în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, iar primele două volume din Seria Pasiuni au avut lansarea în anul 2017 la Bookfest-Salonul Internațional de Carte.

Deja citite cele trei volume ale seriei mă fac să nu mă pot opri în a mă delecta cu celelalte cărți a autoarei dar și cu ultima carte „J&C. Pasiune în dans”, care stârnește ca și celelalte povești controverse dar și multe „ah-uri” literare. Dar pentru moment vă voi povesti câte ceva de recenta carte citită, „Londra. Pasiuni dezlănțuite” care m-a încântat de-a dreptul, nu zic că mi-a fost ușor să o citesc deoarece printre foi veți afla o poveste multe peste limitele normalului însă ma prins în mrejele cuvintelor și a întorsăturilor.

Așa cum autoarea m-a obișnuit deja, cartea prezintă mai multe povești împletite într-un tot întreg, fiecare capitol fiind prezentat din perspectiva unuia dintre personaje de care m-am atașat deja. De asemenea, în timp ce majoritatea capitolelor prezintă realitatea la zi, aici în aceast volum veți întâlni și părți din trecut, amintiri ce dor, file care încă respiră a tristeți și dezolanțe. Îi avem ca eroi principali pe Melissa Roggs și Carlo Di Angeli, totuși, nu lipsesc nici personajele din volumele anterioare: Alyssa Martinez, Alexander Chase, Regina Nunzio, Alessandro Martinez și Clarice Parker.

Imagini pentru „Londra. Pasiuni dezlănțuite”

Totul ia amploare în viața lui Carlo Di Angeli după ce primește o scrisoare de la „mama” acestuia, Contesa Maria Elisabetta D’Angelo, iar calmul lui se zguduie. Cu greu și-a clădit lumea lui la zi, fiind un manechin renumit cu o viață de vis în New York, cu prieteni buni, cu o casă fabuloasă, bani mulți și femeile dornice să îl aibă în patul lor. Aparent, nimic nu îi lipsește, dar colac peste pupăză, o dată cu scrisoarea îi apare la ușă și trecutul ce nu vrea să îl lase în pace. Parcă nu îi este suficient și o dată cu toată întorsătura și dezgustul de a se întoarce în țara unde trebuie să-și reia atribuțiile de conte apare și Melissa Rogs, roșcata focoasă care i-a fost iubită, singura fată pe care a iubit-o vreodată și care știe adevărul despre trecutul lui. Ea trebuie să facă un reportaj despre Carlo și, cu ocazia aceasta, pleacă împreună la Londra. Melissa Roggs, jurnalistă la The Manhattan Truth, este readusă față în față cu fostul ei iubit, cel care nu a crezut în ea și în iubirea ce o poartă. Cel care i-a distrus noțiunea de dragoste.

“— Da, dar asta nu-i dă dreptul să mă acuze pe mine de așa ceva. Nu eu am fost cea care am plecat. Nu eu am fost cea care a întors spatele unui… gâtul meu se contractă și nodul din gât îmi apare subit când mă gândesc la trecut. Un trecut care mi-a lăsat urme amare în suflet și pe corp.”

Oricât de mult ar încerca să nu se lase afectați de apropiere, atât Carlo cât și Melissa fierb în plăcerea tăcută a propriilor emoții pe care le-au ascuns într-un colț tăinuit al inimilor lor. Le e greu, mai ales că fiecare poartă după sine o valiză a obsedatului trecut care le șuieră a dezamăgiri. Un copil ce nu s-a născut, un adult cu inimă de copil care poartă cruda realitate în care mama sa îl vinde cui plătește mai mult, o oroare ce mi-a tăiat orice cuvânt. Mi-a plăcut curajul lui Carlo de a fugi din ghiarele meschine ale mamei sale, plecarea a fost unica scăpare pentru a se elibera de viața mizeră în care trăia, însă mi-a displăcut imaturitatea lui de a o învinui pe Melissa de toate păcate lumii știind ce se petrece în casa care i-a fost fortăreață pentru atrocitățile și desfâurile sexuale ale elitei londoneze.

“Viața pe care am știut-o și pe care doream să o răzbun se pare că se răzbună pe mine. Cu bătăi scurte dar puternice. Îi simt dinții ascuțiți și ghearele morbide cum mă trag spre hăul din care nu cred că mă voi mai ridica.”

“Totul în el a dispărut. Acea bucurie. Acea tandrețe când mă ținea în brațe și eram doar noi doi împotriva tuturor. Toate acele planuri pe care ni le-am făcut. Toate acele nopți pierdute în care el și-a deschis sufletul în fața mea. Totul a fost în zadar.”

Mi-a plăcut acțiunea intensă și suspansul prezent de-a lungul poveștii. Nu am avut nici un minut de respiro. Dinamica dintre cei doi îndrăgostiți a fost exploatată la maxim după părerea mea ceea ce m-a încântat ca cititoare. De asemenea, am apreciat faptul că autoarea a continuat să ne ofere informații despre cuplurile din precedentele volume ale seriei care și-au purtat printre capitole propria istorie ce a avansat cu fiece pagină.

Ce se întâmplă cu Carlo și Melissa? Reușesc să treacă peste neîncredere și trădare? Dragostea este suficient de puternică pentru a depăși toate obstacolele? Vă invit să descoperiți singuri, cert e că cartea încheagă povești pe care încerci să le descoși într-o manieră cât mai rapidă, dar nu se primește! Sper că ultimul volum să-mi stingă curiozitatea ce mă roade la propriu…..

⦓⧕⦔⦓⧔⦔

Sursa foto: pinterest.com

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: