Sări la conţinut

Citind-o pe Rodica Mijaiche. Cartea „Roma. Pasiuni întunecate”

Autoarea Rodica Mijaiche, născută în Reșița, absolventă a Facultății de Științe Economice și Administrative, în anul 2004, și cu un Master, specializarea Marketing și Management în Afaceri, în anul 2008, din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, pasionată de muzică și dans, a publicat până în prezent șase romane. A debutat cu romanul Anotimpul iubirii la editura Librex Media International în anul 2016, unde au mai apărut romanul Secrete și primele patru volume din Seria Pasiuni: New York. Pasiuni ascunse; Roma. Pasiuni întunecate; Londra. Pasiuni dezlănțuite și J&C. Pasiune în dans. Romanele Anotimpul iubirii și Secrete au fost lansate în anul 2016 în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, iar primele două volume din Seria Pasiuni au avut lansarea în anul 2017 la Bookfest-Salonul Internațional de Carte. 

Eu printr-o recomandare am ajuns să fiu prinsă în mrejele pasiunii literare a Rodicăi Mijaiche începându-mi plăcerile de cititor lecturând inițial, „New York. Pasiuni ascunse” , urmat apoi de cartea „Roma. Pasiuni întunecate”.

Imagini pentru rodica maria mijaiche pasiuni întunecate Roma

Cartea are tengențe cu cea din prima cu toate că țese o poveste aparte, cum ar fi cea a Reginei, noii prietene a Alyssie, cea în care am găsit focul aprins încă printre primele pagini; însă pentru Regina soarta a pregătit multe întortocheli care lasă spații goale. Totul ia o întorsătură neașteptată pentru eroină atunci când primește o vizită deloc bine venită de la fratele ei, cel care i-a umbrit copilăria și a torturat-o în fel și chip, astfel tânăra apelează la  Alyssa iar aceasta îl conectează pe Carlo, iar într-un final se prinde de brațele deloc necunoscute a misteriosului bărbat, celui care s-a abandonat în cel mai mistuitor sărut.

Dar să încep cu începutul, după cum ați înțeles o avem ca eroină pe Regina, o tânără model ce fuge de un trecut mult prea îngreunat de o viață la orfelinat și o adopție care a costat-o multe, chiar dacă cel care a înfiato e un bărbat fermecător ca Franco Nunzio, un temut mafiot italian. Roma este orașul unde a crescut, dar care nu i-a oferit fericirea ce o merita. Cu un tată mult prea ocupat, o mamă vitregă ce o ura aparent fără motiv și un frate ce o hărțuia cu orice ocazie, Regina și-a dat seama că trebuie să aibă singură grijă de ea și că trebuie să își clădească o viață departe de ei, de cei ce ar fi trebuit să o protejeze. Când consideră că nu mai poate îndura fuge din Roma la New York pentru a-și îndeplini visul, de a deveni model. Însă cum cărțile se pot întoarce în orice moment, viața ei este umbrită de fratele ei Paolo care află că este lăsat deoparte în testamentul tatălui ceea ce-l face răzbunător și  pregătit să o de-a pe mâna unui traficant de carne vie, și mai exact Gill, cel care apare și în prima carte, cel care duce din urma lui doar dâre de sânge la propriu.

Cum în fiecare poveste este un el, aici îl avem pe cel mai misterior și umbrit de patimi, pe un Alessandro Martinez însetat de răzbunare dar și unul care trece ca o umbră prin viața câtorva persoane dragi lui, iar prețul ce-l are de plătit e unul colosal. Până în momentul în care o întâlnește pe ea, cea care îi întoarce lumea pe dos, o ea pentru care este pregătit să iasă la lumină. Iar începutul e atunci când se oferă să o păzească pe Regina de fratele acesteia, ducând-o departe, sau mai aproape, ce ironie, chiar în ghiara lupului. În acest timp scânteile ard, iar sufletele devin captive în emoții neștiute până acum. Cu o viteză uimitoare, acțiunea volumului acesta se precipită, totul devenind o luptă pentru supraviețuire. O luptă pe muchie de cuțit. O luptă perfidă, unde fiecare joacă murdar, nu există reguli, doar îndemânarea celui care iese câștigător.

“Alessandro mă cuprinde în îmbrățișarea lui caldă și palmele lui trec ritmic peste spatele meu încordat. Mă simt în siguranță în brațele lui și accept acest cadou cu brațele și inima deschise. Dar tot am sentimentul că de undeva din umbră pericolul pândește precum un șarpe gata să atace pe nepregătite.”

În tot acest timp, lucrurile nu stau pe loc nici în New York. Relația dintre Alexander Chase și Alyssa avasează, dar sunt în continuare supuși unor lucruri dificile ce le pune relația în pericol. Clarisa a fost o adevărată surpriză prin pasiunea pe care o manifestă, dar și prin emoțiile ce o încarcă pentru un el plin de masculinitate! Vă zic nimic nu stă pe loc. O căsătorie, iubiri mocnite, secrete răscolite din trecut, renegări și răzbunări nebune, întâlniri și noi începuturi pentru unii, crime, niște bariere dărâmate, acceptări, dezvăluiri și multe emoții pe parcursul lecturii, asta vă așteaptă, vă spun ca să fiți pregătiți! “Roma. Pasiuni întunecate” este cartea care te trece prin ploaia emoțiilor, te face să plângi și să râzi alături de personaje, să suferi cu ele și să fii martor la fericirea lor. O încântare nu alta. Am avut parte de un carusel de întrebări și răspunsuri, de fericire, de dramă, de siguranță și incertitudine, de o plăcere literară, pentru asta un mare mulțumesc autoarei!

✔ Cute Tumblr Couples Cuddling #princess #modainfantil #mosakids

Sursa foto: pinterest.com

11 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: