Sări la conţinut

Citind-o pe Rodica Mijaiche. Cartea „New York. Pasiuni ascunse”

Rodica Mijaiche lucreză într-un birou notarial cu un program foarte încărcat, însă după cum menționează autoarea pentru booknation întotdeauna își face timp pentru pasiunile sale. Autoarea susține: „sunt o fire comunicativă, dar, din păcate, cu o doză cam mică de optimism. Sunt o persoană directă, care prețuiește sinceritatea și loialitatea. Am avut norocul ca în liceu să am profesori care mi-au hrănit apetitul pentru literatură.  Multitudinea de proiecte literare pe care le-am făcut în timpul liceului mi-au deschis porțile către o lume frumoasă: cea a scrisului.”

Eu am ajuns la cărțile autoarei în urma unei recomandări. Iar atenția mi-a fost atrasă de Seria Pasiuni, care deja nu o pot lăsa din mână. Pentru început o să vă vorbesc de cartea „New York. Pasiuni ascunse” primul volum, care a fost o încântare.

New York. Pasiuni ascunsePentru început aș vrea să adaug că în carte ve-ți găsi o poveste alertă, fără încărcări inutile și dezmierdări duse la extreme, e un roman care țintește la fix, drept în inima cititorului. Este plină de schimbări de situație și pericole ce pândesc la tot pasul, secrete din trecut care respiră a suspans și acțiune care pune pe jar. Acțiunea este incitantă, iar personajele sunt implicate în evenimente neașteptate, care îl țin pe cititor cu sufletul la gură.

Dar să încep cu începutul, o avem ca eroină principală pe Alyssa Martinez, o fată provenită dintr-o familie bogată, însă cu probleme, care o determină să se maturizeze precoce și să se descurce într-un nou stil de viață, opus aceluia în care a crescut, deoarece este martora violenței mamei și pierderii tatălui ei, a eroului ei. La zi eroina se consideră o fată simplă, chiar ștearsă, cu toate asta reușește să se angajeze pe postul de asistent personal al Marelui Alexander Chase, masculul alfa, bărbatul după care toate femeile suspină. Alexander Chase, este fondatorul publicației de succes, The Chase, știe că totul în viață se obține prin multă muncă deoarece are și el un trecut, astfel reușește să-și atingă apogeul, prin dăruire și duritate uneori, însă corectitudinea e cheia lui.

Totul își schimbă direcția atunci când tânăra noastră timidă este convinsă de către prietenul ei, Carlo – un italian excentric – să participe la o petrecere unde inhibiţiile sunt lăsate la uşă, unde doar o mască îți poate ascunde cine ești de fapt. O noapte care trebuia să fie altfel se termină destul de rapid pentru Alyssa care ajunge în braţele lui Alexander Chase, chiar şeful ei, participant fidel la petrecerile date de Carlo. Îndrăgostită de el, femeia resimte acut apropierea şi atracţia prin toți porii, iar asta o necăjește și mai mult, drept urmare alege fuga fiind prea nesigură pentru ai face jocul. Ceea ce nu știe ea e că i-a trimis cea mai mare provocare celui mai vânat și râvnit bărbat iar el o primește cu cea mai mare intensitate. Iar acum singurul lucru pe care și-l dorește este femeia misterioasă pe care a cunoscut-o doar o singură dată, sau cine știe.

„Gândul cu care mă trezesc în fiecare dimineață de când am început să lucrez pentru Alexander. Un gând ce nu îmi dă pace. Dacă mi-ar fi spus cineva că mă pot îndrăgosti la prima vedere, i-aș fi râs în față. Ce mi se întâmplă acum e un fel de ironie a sorții. Ca și cum divinitatea încearcă să-mi demonstreze ceva. Dar nu știu de ce-a trebuit să-l aleagă pe Alexander Chase dintre toți bărbații de pe planetă.”

Parfumul ei i s-a întipărit în inimă și în gând. Și îl știe…. sau așa i se pare.

Oare cum o vede Alexander pe Alyssa? O consideră o fată lipsită de importanță, sau este și el atras de ea? Deși surprins de sentimentele care îl încearcă, Alexander descoperă că Alyssa nu îi este deloc indiferentă. Iar asta e o surpriză chiar și pentru el.

„Alyssa nu e ce-am eu nevoie în viața mea în acest moment, dar… tot răul spre bine. Mi-am găsit femeia misterioasă. Sincer, speram într-un colț al minții să fie ea. Oh, da. E ca o pisicuță focoasă care scoate ghearele când nici nu te aștepți.”

Deși povestea lor ar putea fi simplă, prin a-și stăvili dorința și pasiunea, istoria lor încă e nescrisă, doar trecutul le trece ca o dâră neagră, lucrurile sunt ceva mai complicate, fiecare are secrete și îndatoriri, fiecare are un trecut sau îndoieli ce-i împiedică să se avânte într-o relație, fiecare are dușmani ce-i pândesc pe la colțuri, iar asta îi împiedică să accepte că pot fi un tot întreg.  Însă chiar nu e tot, autoarea având grijă să ne condimenteze într-un amalgam de crime vechi, orgolii, minciuni, formule farmaceutice și multă, multă suferință dusă ca pe un bagaj de resentimente în ani, suplinite cu iubire. Citind ve-ți putea afla dacă cei doi își vor da dreptul la iubire. Toate acestea și multe alte personaje incitante cu povești mistuitoare fac deliciul acestei lecturi extrem de plăcute!

Recomand romanul tuturor iubitorilor de romane de dragoste si nu numai! 

#meredithgravesphotography Romantic summer couple photoshoot at sunset in Missouri. Engagement photo idea by Meredith Graves, Kansas City Wedding Photography. #engagement #love #couples #couplegoals #engagementphotos
Sursa foto: pinterest.com

3 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: