Sări la conţinut

Decembrie înfrigurat!

  Decembrie, atâtea gânduri, atâtea stări. Acum privesc prin geam și văd luminile ce bat în ferestrele fumurii, unii au pus bradul deja. E așa luminos. E luna în care cei mai mulți dintre noi stau alături de persoana iubită la povești servind un ceai cald sau o ciocolată cu aromă de apropiere, nu mai vorbind că cele mai înfrigurate seri îi prind pe unii cu un vin fiert cu miros de scorțișoară. O încântare.

Decembrie, e timpul în care redescoperim farmecul lunii înfrigurate, în acele dimineți poznașe în care vrem să tot stăm sub plăpumică, în acele nopți în care cerșim cele mai calde brațe în care să ne afundăm visele. E anotimpul în care lumea prinde la culoare, totul se îmbracă în magie pură. E decembrie, cel care ne deschide drumul spre puritatea și necesara înfrigurare a iernii, către cele mai frumoase sărbători ale anului, către armonie familială și amintiri duse în cele mai falnice vualuri!

  Pentru mine e luna în care mă întreb cu seninătate mai mult ca oricând, de ce… de ce oamenii fac alegeri grele, de ce se sabotează, de ce nu sunt oameni pentru oameni? De ce îmi pasă atât de mult? Vă spun, deoarece prețul fericirii mele și a multora dintre noi e cumva alipit de acei oameni ce ne înconjoară. De cei cu care ne perindăm prin linia vieții și de aportul comun la termenul de fericire. Și totuși, care e prețul fericirii? De ce nu primim ceea ce ne dorim atunci când ne dorim? Ei, poate că suntem prea orbi sau din prostie pur și simplu nu vedem dincolo de cercul nostru de limite. Și totuși, viața e complexă, fie că ne place fie că nu, iar noi ca simpli muritori de rând ar trebui să vedem în sufletul omului de alături, să îi știm sau să-i intuim nevoile, să avem grijă de semnalele pe care le dirijează. Trebuie să-i găsim sărbătoarea. Iar acum e momentul. E acum clipa când ar trebui să ne trăim în plus visele și artificiile zilelor de decembrie o dată cu acei oameni de suflet pe care îi avem și să ieșim din carapacea rutinei cu care ne-am obișnuit pentru că fericirea vine într-o secundă. Și pleacă într-o milisecundă. Ca și când ai pocni din degete. Așa că fiind în decembrie frumos …haideți să fim mai calzi, chiar dacă timpul e rece. Haideți să fim mai blânzi chiar dacă gerul ne biciuiește. Haideți să fim mai luminoși chiar dacă ni se întunecă ziua mai repede. Și haideți să fim fericiți. Singuri sau cu cineva, acum, în clipa asta mai mult ca niciodată! 

Cosying on down for the evening with fairy lights andhellip

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: