Sări la conţinut

Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „OPS Files: Intelligenex”

  Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970, București) este o scriitoare română de literatură de spionaj și thriller. A debutat în Statele Unite, unde a publicat inițial sub pseodonimul Monica Danețiu-Pană. I-am descoperit cărțile în urma unor recomandări, iar asta mi-a aprofundat dorința de a mai citi din opera acesteia. Și nu am dat greș luându-mi seria Gemini, care vine cu o explozie de adrenalină, violenţă şi fiori dulci ai pasiunii izvorâți în plină pustietate a deșertului, urmată de al doilea volum Rogue, care m-a îmbiat tot mai mult în caruselul evenimentelor ce implică operațiuni complicate, trădări, spioni, operativi ruși, un președinte asasinat, și o poveste de iubire strecurată printre focuri de armă și morți. Însă cartea cu numărul trei OPS Files: Intelligenex este cu totul din alt context, nu unul mai ușor, însă unul cu totul neașteptat.

Imagini pentru monica ramirez cărți

Nu există coincidențe și accidente în lumea celor care se joacă de-a făuritorul. Totul e dinainte planificat și executat de o armată nevăzută creată într-o fabrică secretă, o armă folosită cu ticluire în interes meschin. Iar totul se pornește de la o triplă omucidere zguduie din temelii Sillicon Valley. O armă biologică bazată pe ADN uman și deghizată sub forma unui tratament cu efecte miraculoase pătrunde pe piața neagră destinată exclusiv elitelor, intitulat ca serul Intelligenex, capabil să crească IQ-ul unei persoane cu cel puțin 20 de puncte, dar care, „ghidat” așa cum trebuie de creatorii săi, se poate transforma într-o armă biologică. Asta duce la o serie de omoruri și urmăriri pe muchie de cuțit. Asta produce o asasinare a unui personaj important și a familiei acestuia, mai puțin a fiului său care cade sub urmărire, deci Quinn Altman, privește neptincios cum i s-a înscenat crima propriei familii. Pe deasupra se zvonește și că motivul crimelor ar fi gelozia și banii, frumoasa sumă pe care o moștenește după decesul membrilor familiei dar și frumoasa Stephanie, logodnica fratelui lui Quinn, care pare a fi cea ce i-a sucit mințile kidonului nostru, agent al Mossadului.

În urma unei înscenări iese din închisoare, împins de ultimele tentative de urmărire a Stephaniei cât și a bătăii ce a avut loc în baie, fiind supravegheată chiar de un polițist. Treptat merge cu pașii inversați pentru a afla de la deces în colo cu ce s-a ocupat fratele cât și tatăl acestuia și de ce au ajuns să fie omorâți. În cursa sa plină de acțiune este însoțit de Stephanie, însă aceștia habar nu au de ce-i așteaptă. Necazurile îi urmăresc pe cei doi la tot pasul, iar cu cât se apropie mai mult de a afla ceva, cu atât glonțul este mai aproape să îi lovească. Fac o echipă bună împreună, au niște minți geniale, iar cercetarea lor este foarte atentă. Au o singură șansă de reușită și trebuie să se arunce în joc cu toate as-urile din mânecă. Din cosmopolitul San Francisco până în exoticul Teheran, revenind în mereu surprinzătorul Washington, eroii noștri luptă contra cronometru pentru a-și salva viața și pentru a deznoda un conflict mondial care amenință să prăbușească din nou fragila balanță de putere și pentru a-și demonstra nevinovăția. Pregătește-te pentru…Intelligenex unde iubirea conspiră cu pericolul, acolo unde pasiunea arde la propriu, iar mințile sunt mai lucide ca niciodată!

Monica Ramirez ne poartă cu sufletul la gură într-o lume a spionilor, a complotului și a prieteniilor trădate, într-o lume în care banii și puterea sunt la ordinea zilei, fără remușcări și familiarități. Cartea e o poveste încinsă, treptat se transformă într-o adevărată întrecere contra- cronometru unde atât abilitățile fizice cât și cele psihice trebuie să se supună timpului și spațiului, unde trebuie să distorsioneze imaginația pentru a destila acțiunea. Peste toată această adrenalină, nu ne putem însă desprinde nici de fiorii pasiunii care se interpun în inimile noastre și a celor doi eroi ce condimentează opera, dându-ne operațiunea peste cap și sucindu-ne logica într-un ser al curiozității nestăvilite. OPS Files: Intelligenex este un fel de transfer și combinație de cărți de spoinaj și incitație spre exorcism existențial! Celor care le-am trezit interesul, spor la citit unele dintre cele mai incitante cărți de spionaj cu care m-am delectat în ultima vreme, plus că autoarea e o descoperire încântătoare pentru mine, astfel o recomand cu dârzenie!!

Sursa foto: pinterest.com

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: