Sări la conţinut

Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „Rogue”

  Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970, București) este o scriitoare română de literatură de spionaj și thriller. A debutat în Statele Unite, unde a publicat inițial sub pseodonimul Monica Danețiu-Pană. I-am descoperit cărțile în urma unor recomandări, iar asta mi-a aprofundat dorința de a mai citi din opera acesteia. Și nu am dat greș luându-mi seria Gemini, care vine cu o explozie de adrenalină, violenţă şi fiori dulci ai pasiunii izvorâți în plină pustietate a deșertului, urmată de al doilea volum Rogue, care m-a îmbiat tot mai mult în caruselul evenimentelor ce implică operațiuni complicate, trădări, spioni bine atrenați, operativi ruși, un președinte asasinat, și o poveste de iubire strecurată printre focuri de armă și morți, elementul surpriză și pe care mi-l doream nespus.

Imagini pentru monica ramirez rogue

Totul se începe cu o scurgere de informație în mediul cibernetic avertizează Casa Albă în legătură cu un plan devastator aflat pe agenda expansionistă a Kremlinului. Președintele american întocmește un plan cu un număr foarte restrâns de oameni, o operațiune ultra secretă de anihilare a agresiunii rusești. Un operator NOC e trimis la Moscova cu o misiune imposibilă. Mai exact  Vaughn Graham (nume de cod Rogue), cel care apare și în prima carte a Monicăi, un agent bine pus la punct, pregătit din toate unghiurile, asul din mâneca lui William Powell, președintele Statelor Unite ale Americii. El este ales pentru asasinarea lui Rodin, președintele Rusiei țariste, un plan îndrăzneț și extrem de greu de îndeplinit.

Totul ia o întorsătură complicată, trădarea își înfige ghiarele în toată operațiunea iar agentul Vaughn este pus într-o situație fără ieșire. În ecuație intră o actriță celebră antrenată ce e implicată în planurile a două puteri mondiale, riscând să fie strivită între doi coloși angajați într-o cursă nebună al cărui rezultat final nu poate fi decât o iminentă coliziune care pe de-a supra incită spre o iubire interzisă. O luptă acerbă pentru îndeplinirea unei misiuni a cărei țintă este imensă, de o importanță vitală și ultra secretă. O luptă continuă pentru a reuși, a rămâne în viață și a nu fi prins.

Despre povestea de dragoste ce se naște în plin pericol între Vaughn și Lana, o să mă abțin să povestec pe îndelete, pot să vă spun doar că este intensă, plină de energie și nevoie vitală de a nu pierde acea fărâmă de umanitate ce se înfiripă o dată cu plonjarea în ea. Atracția inițială și iubirea care îi încarcă pe parcurs sunt puse la grea încercare, iar încrederea este la cel mai subțire fir. 

“Obosise să privească lumea reală cu ochii unei fantome. Obosise să trăiască în umbre. Trebuia să aleagă și decizia îi aparținea numai ei. Vaughn n-ar fi încercat niciodată s-o manipuleze în vreun fel. Nu i-ar fi oferit niciodată o alinare falsă, nici măcar printr-un gest neînsemnat. De la bun început, nu-i oferise niciun compromis și se aștepta la același lucru din partea ei. Prea bine, sosise momentul când trebuia să și-o recunoască. Da, împreună ar fi făcut o echipă grozavă. Imbatabilă.”

O combinație periculoasă, una care te scoate din zona de confort și îți face palmele să transpire iar pulsul s-o ia la galop. Nu știu ce a pregătit pentru volumul trei autoarea, dar sunt sigură că adrenalina va fi piatră de temelie. Aș vrea să o felicit pe Monica Ramirez pentru atenția pe care o acordă detaliilor fiind familiarizată cu istoria Rusie. Am simțit grandoarea Moscovei și m-am bucurat pe deplin de fiecare informație pe care mi-a oferit-o fără zgârcenie, chiar și termenii rusești. Mă uimește permanent felul cum țese autoarea aceste povești, atât de diferite și unice în felul lor de a fi. Ar ai fi să spun că scriitoarea face ea ce face, că mă tentează și nu pot să rezist stilului ei literar, pentru asta un mare mulțumesc!

Dacă te-am tentat cu recenzia mea şi ai poftă de o cursă contracronometru plină de adrenalină în viaţa ta, îți recomand cu încredere seria Gemini!

Imagini pentru monica ramirez rogue

Sursa foto: pinterest.com

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: