Sări la conţinut

Citind-o pe Monica Ramirez. Cartea „GEMINI”

  Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970, București) este o scriitoare română de literatură de spionaj și thriller. A debutat în Statele Unite, unde a publicat inițial sub pseodonimul Monica Danețiu-Pană. I-am descoperit cărțile în urma unor recomandări, iar asta mi-a aprofundat dorința de a mai citi din opera acesteia. Și nu am dat greș luându-mi seria Gemini, care vine cu o explozie de adrenalină, violenţă şi fiori dulci ai pasiunii izvorâți în plină pustietate a deșertului.

Într-o lume a secretelor și a duplicității, răzbunarea este un lux pe care nimeni nu și-l poate permite… Într-o lume a umbrelor, răzbunarea poate însemna diferența dintre viață și moarte… sau poate și una și aceeași!

Totul pornește cu un atac terorist la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Beirut. O răpire care produce o avalanșă a unor întâmplări care se soldează cu vieți secerate și suflete frânte la propriu. Un fost informator CIA dispare fără urmă, astfel pornindu-se Operațiunea GEMINI, o acțiune de maximă securitate și importanță. CIA și Mossad se aliază într-o cursă contra cronometru pe viață și pe moarte, urmând un traseu care lasă dâre de sânge. De la Beirut și până la Damasc, cu trecere printr-o Sirie îngenucheată de război pentru a se finaliza într-un Irak asediat de Califatul Islamic. Nimeni nu scapă nevătămat, toți cei implicați fiind testați în moduri pe care nu și le-ar fi putut imagina vreodată. Viața lor nu va mai fi niciodată la fel.

O avem ca eroină principală pe Jadyn, una din ostatici care de bună voie pornește pe o punte gata să explodeze; viața ei nu e una ușoară fiind fiica ministrului libanez, Hani Ijaaz. În ciuda precauţiilor, răpirea sa şi a tatălui ei, de către un terorist temut Farouk Tehrazzi, duce la o serie de proiecte statale pentru înlăturarea amenințărilor teroriste. Fiind o fire răzbătătoare, Jadyn este prinsă în cruda realitatea a terenului de război, așa îl cunoaște pe Owen, cel care o salvează și nu o singură dată, cel mai neînfricat membru al Navy SEALs care este nevoit să-şi găsească aplombul durităţii şi al obiectivităţii printre asalturile bruşte ale sentimentelor pe care le nutrește pentru ea. Într-o lume unde este nevoie de o minte ageră, limpede şi un suflet de gheaţă, o clipă de neconcentrare te poate costa viața.

…mâine e întotdeauna prea târziu pentru cei ca noi, Owen. Nu uita niciodată chestia asta. Singurul lucru pe care-l ai e ziua de azi. Câteodată nici măcar atât.

Oare aşa avea să se termine totul? Ochi în ochi într-un oraş măcinat de război? Acolo, în acel loc uitat de lume, sfâşiaţi în bucăţi de nebunia unor oameni care puneau ideile lor bolnave mai presus de orice? Nici măcar n-am apucat să ne iubim, se gândi cu părere de rău. Te iubesc.

Însă cum viața are alte planuri cu noi, relația celor doi își are partea sa de poveste într-o lume în care nimic nu mai e sigur, iar termenul de siguranță e egal cu precauția.

Gemini a fost un volum plin de răsturnări, cu momente de-a dreptul explozibile, cu scene în care am simțit frustrare și frică pentru cei implicați, suspansul și adrenalina a pulsat prin vene o dată cu tirajele dronelor ce urmau un traseu periculos. Această carte a fost una dintre puținele care nu m-a lăsat să-mi fac o ipoteză printre rânduri, am urmat cursul ei fără a da termeni și direcții. Pentru că cu siguranță ce nu aș fi presupus ar fi fost greșit. O carte pe care o citești cu sufletul la gură, îngrijorat fiind de ceea ce se poate întâmpla. Mi-a plăcut foarte mult volumul, și sper că am trezit interesul pentru ea, și dacă vor reuși sau nu în misiunea lor aproape imposibilă, dacă emoțiile și sentimentele dintre Jadyn și Owen vor rezista probei timpului, dacă misiunea se va dovedi un succes… urmează să aflați doar răsfoind în carte, cert e că am avut parte de o lectură deosebită, Monica Ramirez reușind și de data aceasta să-mi taie respirația. Și abia aștept să finalizez următoarea carte din seria Gemini, Rogue!

Imagini pentru monica ramirez gemini

Sursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: