Reușita de a rămâne bun!

În timpul actual în care lumea se învârte în jurul bârfelor, a goanei după obiecte și retușuri sociale a fi om bun e o raritate. Și nu exagerez. Am văzut cum oamenii se transformă văzând cu ochii, am văzut cum cuvintele le sunt diferite de ceea ce de fapt fac iar binețea lor e de mecanic nu din starea sufletească. Iar reușita de a rămâne bun, neconflictual, abilitatea cordială de a ierta și de a cere iertare, sunt infinit mai valoroase decât formele vanităților noastre. Fii bun cu ceilalţi oameni și iubește-i, lumea are din ce în ce mai multă nevoie de tine, de mine, de noi. Nu mai este o noutate faptul că trăim într-o societate care instigă oamenii să fie răi unii cu alţii ori care promovează competiţia, negativismul și latura înnegrită a lumii. Să fii bun și să trăiești cu pasiune este o artă și o dovadă de putere. Dacă poți să urmezi unitatea cristalină a propriului vis, păstrându-te bun, omenos și tandru, dacă poți fi locuit de himera secundă a binelui ce nu așteaptă recompensă, savurând cu întreaga ta inimă frumusețea intraductibilă a vieții, poți spune că, indiferent de ce vei lăsa în urma ta, nu vei fi trăit degeaba și vei fi înțeles că singura forma accesibilă a nemuririi este capacitatea de a rămâne bun. Până la capăt.

Fii bun începând din acest moment. În ceea ce mă privește întotdeauna voi fi un suflet bun, un om calm, blând, fermă uneori, și un prieten cald, un sprijin pentru toţi oamenii pe care îi întâlnesc șii îi voi întâlni pe viitor. Deoarece pot. Aceste calităţi transmit o împăcare sufletească, o mană cerească, și un sentiment minunat de pace îzvorât din interior. Fii o persoană mai bună, pregătit să înfrunți cu demnitate și linişte încercările vieții, fii bucuros şi fericit pentru că trăieşti acum aici şi așa, și că poţi să faci ceea ce ai ales să faci. Trăieşte cu recunoştinţă. Fii mulțumitor. Fii deschis pentru schimbare. Împarte! Trăiește clipa! Fii bucurie pentru tine însuți și pentru cei din jurul tău…

Bokeh, dandelion and butterfly, blur, 1080x2160 wallpaperSursa foto: pinterest.com

9 gânduri despre „Reușita de a rămâne bun!”

  1. „je sème à tout vent”.
    Din păcate, viața este dură și dacă o trăiești în pădure.
    „trăim într-o societate care instigă oamenii să fie răi unii cu alţii ori care promovează competiția” – Domnișoară, competiția este unul din motoarele societății, este ceea ce provoacă progresul. Mă opresc, nu vreau să vă analizez tot textul, dar ați plecat de la premize greșite.
    Răul există în orice societate. El nu trebuie ignorat, ci corectat sau eliminat.
    Mai cugetați.

    Apreciază

    1. Competiția este peste tot – bărbatul își selectează femeia care instinctiv simte că îi oferi progenituri mai rezistente, femeia își alege bărbatul cam la fel. Este legea firii.
      Am scris o grămadă de pagini despre femeie și despre iubire. Feromonii, care stau la baza acestui sentiment, asta fac – selecționează partenerul potrivit. Chiar dacă, pe parcursul vieții, social, lucrurile se schimbă. Până la urmă, nu știu dacă monogamia este chiar naturală și benefică evoluției speciei. Este un subiect deschis.
      Noapte bună.

      Apreciază

      1. Nu era vorba despre competiția bărbat-femeie nici în postarea dvs, nici în comentariul meu. Nu prea există competiție aici. Feminismul este, după părerea mea, o prostie. Nu compari mere cu pere.

        Apreciază

      1. Asta nu e de loc rău. Totuși un pic de realism, altfel sunt cai verzi …
        N-am nici o intenție de a vă descuraja, dimpotrivă și v-am comentat și altă dată, progresele. Vă rog să luați criticile mele doar în sens pozitiv.
        Acum critica este referitoare la modalitatea de abordare a subiectului. Gândiți-vă dvs. de ce am scris observațiile și mergeți înainte cu concluziile.
        Lucrurile murdare le găsiți pe blogul meu.
        Numai bine vă doresc.

        Apreciază

Lasă un comentariu