Sări la conţinut

Nu poți controla iubirea!

  Iubirea nu este ceva de planificat, nu este ceva ce o poți controla și nu poate fi ceva premeditat, sau permanent, da permanent, chiar nu ne putem baza pe asta. Nu putem avea garanția unui început „corect” și a unei continuități exacte. Nu putem, și chiar nici căsătoria, nici copii nu-ți lasă o garanție; iar timpul actual în care ne aflăm, în care oamenii nu au fost învățați să repare, să ajusteze, să comunice eficient e propice pentru eșec, pentru dezbinări precoce, pentru abandonuri nemotivate, pentru cedări în fața ispitelor, pentru neangajamente. Nimeni nu se crede stăpânul iubirii, dar cel puțin pe vremuri era tendința de corecție, de rezolvare a conflictelor și a unor fisuri relaționare. Însă acum… 

Dar totuși, ce am pus aceea culegem, poate nu suntem cei care putem controla totul dar suntem cei care putem avea la zi totul, aici și acum. Și știu, esenţa vieţii este schimbarea. Viaţa se schimbă de la o secundă la alta, ca și relațiile. Sentimentele sunt în afara controlului meu sau al tău. Doar iubirea este fidelă, în mod natural. Când iubirea a plecat, a plecat şi emoția, și atașamentul și fidelitatea sănătoasă. Rămân doar măştile, ipocrizia, prefăcătoria sau sentimentul nevrotic al datoriei și resentimentele. Te agăţi de ea, de el, de o relație ajunsă la extreme. Te prinzi de celălalt, încerci să-l transformi într-un bun personal, deoarece nu ştii cine eşti tu de fapt.

Totul este, evident, o iluzie. Iubirea nu ia ostatici. Relaţia armonioasă conţine multe emoţii şi sentimente, însă fundamentul ei este iubirea celor doi prin împărtăşirea tuturor afinităților existențiale. Pe acest fundament se construieşte şi se negociază totul. Fără iubirea împărtăşită relaţia nu poate exista. Iubirea nu obligă pe nimeni să facă nimic. În acest sens iubirea este libertate. Acesta e un criteriu cristalin după care poţi şti dacă iubeşti sau nu pe cineva. Dacă iubeşti o persoană îi respecţi libertatea și nu controlezi.

Aşa cum văd eu lucrurile, relaţiile hrănitoare presupun reciprocitate. Fiecare oferă ceva şi amândoi cresc frumos graţie acestui schimb. Energia care nu-şi urmează cursul natural se transformă în contrariul ei. Chinezii ştiu asta de foarte mult timp. Excesul de Yin începe să devină Yang excesul de Yang începe să devină Yin. Cu alte cuvinte, iubirea înseamnă grijă. Nu poţi spune că iubeşti o floare pe care uiţi sistematic să o uzi. Şi sub nicio formă nu iubeşti un om dacă nu ai grijă de nevoile lui. Partenerul iubitor îi pasă de bucuria celuilalt. Iubirii iluzorii îi pasă de Eu. Reţine acest criteriu: dacă iubirea ta te-a condus la suferinţă, a fost o iubire în mare parte imaginată; în spatele ei nu s-a aflat Sinele, ci Eul. Eul are această particularitate: orice ar face, generează, într-un final, suferinţă. Și control. Iar iubirea nu se controlează!

În iubire nu există victime, nici biruitori. Victimile există doar în luptă. Biruitorii doar în povești. Dacă stai acum şi plângi, acesta nu e semnul că ai iubit sau te-a apreciat. Dacă stai în dilemă dacă să mergi mai departe înseamnă că deja te roade semnul incertitudinii, vei ceda sau vei merge înainte urmează să gândești. Este semnul că ai pierdut lupta. Dacă vei continua să visezi că iubeşti, sau că te iubește nu vei experimenta niciodată iubirea reală, pe cea care îți face fluturii să zboare și inima să pompeze sângele la maxim! Niciodată nu-ți vei putea povesti iubirea, doar dezamăgirea! Nu controla iubirea ci trăiești-o, nu încerca să domini ci doar contribuie armonios la doi, la tot ce înseamnă în numele dragostei sincere!

'When we love we always strive to become better than we are. When we strive to become better than we are everything around us becomes better too.' Hey there! we have collected best couple pictures from internet and shared on our blog. These couple images will make your heart warmer than ever. These images are also great for getting ideas of what your next couple picture should be like! #love #couplegoals couple photography #coupleromantic #coupleinloveSursa foto: pinterest.com

 

4 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: