Sări la conţinut

Citind-o pe Sierra Simone. Cartea „Confesiunea unui preot”

  Sierra Simone este unul dintre cei mai vânduți autori în SUA. Cea mai bună fostă bibliotecară din America, cea care a citit o groază de romane pe parcursul serviciului. Îi place să scrie despre cele mai tabu lucruri, despre cele mai intime secvențe ale unor doi. Deține o imaginație bogată în această sferă. A renunțat la religia catolică însă manifestă un respect aparte pentru biserică și credință. Locuiește cu soțul, cei doi copii și câțiva patrupezi în Kansas City.

Am început să citesc cartea „Confesiunea unui preot” la recomandare, nu că aș fi fost tentată, deja o adăugam în categoria de mai târziu, pentru că o caracterizam deja banală sau prea nepotrivită pentru mine pentru moment. Ei, dar m-a întâmpinat foc și pară, arde la propriu. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire.

“Există multe reguli pe care un preot nu le poate încălca. Un preot nu se poate căsători. Un preot nu își poate abandona enoriașii. Un preot nu poate încălca încrederea sacră pe care parohia și-a pus-o în el. Mereu am fost bun la urmat reguli. Până când a apărut ea.

Imagini pentru confesiunea unui preot

Uite așa începe o poveste care m-a dat peste cap, mi-a tulburat impresia unei cărți cuminți, chiar dacă erau prea multe „la naiba” chiar și pentru mine nu mai vorbesc că erau abrevieri a preoților de acolo. Păcate, păcate, ce mai….

Firul narativ se concentrează în jurul lui Tyler, un tânăr de  29 de ani, preot de 3 ani. Tot de 3 ani încercă să-și înfrâneze pornirile primare și să scape de gândurile păcătoase, luptă cu dedicație pentru alegerea făcută și schimbă lucruri acolo unde alții au fost nepăsători. Își estompează cu cât posibil necesitățile de bărbat, și îi reușește, până în ziua în care apare Poppy la confesional, cu o voce suavă, cu un trecut tumultuos și cu sufletul încărcat, și acele buze roșii care-l dau peste cap. Instinctul său uman se activează imediat, iar dorința de a o vedea, de a o atinge, depășește legământul față de Dumnezeu.

O parte fundamentală şi groaznică din mine voia să audă confesiunea ei în continuare, dar nu ca să îi pot oferi consiliere şi alinare, ci ca să ştiu exact pentru ce fel de lucruri carnale simţea acea femeie nevoia să îşi ceară iertare. Îmi doream să o aud şoptind toate acele lucruri cu răsuflarea întretăiată. Îmi doream să o ţin în braţele mele şi să îi sărut fiecare lacrimă, îndepărtându-le rând pe rând.

Scânteia unei iubire interzise se aprinde în intunericul din confesional. El, un preot catolic care încearcă să se împace cu trecutul dureros care i-a marcat atât pe el cât și familia lui. Ea, o tânără rebelă care caută iertare pentru prezentul păcătos pe care și l-a construit o dată ce a părăsit colivia de aur în care a fost ținută. Lucrurile iau, într-adevăr, o turnură neașteptată, iar cei doi ajung să se cunoască, să se atragă ca un magnet și să spargă barierele „normalului”, unindu-se în cele mai indecente și intime moduri, chiar pe altarul bisericii pe care o slujea, învăluiți în miros de tămâie și cu mir în loc de… o să descoperiți singuri!

Zilele în care Poppy Danforth păşea în biserică pentru continuarea spovedaniei sunt mană cerească pentru preot, o așteaptă cu o dorință de necontrolat. Nu mai contează pentru el că e un loc sfânt sau că ar putea fi văzuți și asta ar duce la o finisare a preoției sale, el o vrea, în gând și în viața lui, la început cu o poftă carnală ca mai apoi din iubire, din emoții pe care greu le ține în frâu.

Narațiunea povestește momentele picante ale acestora, care credeți-mă nu sunt puține și sunt descrise în cele mai murdare imagini, dar pe lângă păcatele trupești cu care se înfruptă protagoniștii sunt personaje care încearcă să le pună bețe în roate, personaje care crează o poveste cu totul încărcată și bună de citit.

În dormitor, Poppy era cu Sterling: acum nu eram furios pe Dumnezeu, eram doar pustiit şi singur pentru că renunţasem la tot – la jurămintele mele, la vocaţia mea, la misiunea în numele surorii mele – şi fusesem răsplătit cu cea mai rea infidelitate, şi ştiţi ce? O meritam. Dacă eram pedepsit, o meritam. Mi-am câştigat fiecare secundă de durere goală, le-am câştigat cu acele secunde furate de plăcere ascuţită şi transpirată…

Finalul romanului este unul neașteptat, atât pentru Poppy cât și pentru Tyler. Ce urmează în viaţa fostului preot, după ce a părăsit veşmintele sfinte, vă las să descoperiţi singuri doar citind opera de faţă, un roman explozibil, presărat cu multă iubire fierbinte, sacrificiu, cu scene erotice în decoruri nemaiîntâlnite şi o poveste de dragoste ce a luat naştere într-un locaş de cult. Lectură plăcută tuturor!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: