Astăzi, 4 noiembrie sărbătorim Ziua bunului simț, o zi în care are trebuie să ne amintim ce face noi prin viață, ce lăsăm în urma noastră, și cum o facem, respectăm sau nu conduita binelui și al normelor de bun simț. Această zi în calendar e o amintire în plus a ceea ce facem sau nu pe parcursul unei zile, a unei vieți de om. Mai mult decât atât, bunul simț este o stare a sufletului, trupului îi aparțin senzațiile și poftele, iar minții, inteligența și gândirea. Limbajul sufletului prin bun simț ne definește ca persoane ce simt, ce trăiesc pe pielea lor tot ce se întâmplă în jur, de aici reiese starea noastră de neliniște și dorința de a ajuta în numele binelui și a bunei educații, iar asta ne face unici de felul nostru, ne conturează o virtute care se dezvoltă doar din voință proprie. Bunul simț ne lipsește când suntem nemulțumiți sau supărați. Acest comportament de buruiană se extinde fără să vrem prin toate fibrele noastre; însă semnul care ne arată cât de mult bun simț avem, este în modestia și mulțumirea interioară și atunci când le avem și atunci când le pierdem, astfel rămânem imperturbabili, de neatins.

Într-o societate într-o continuă schimbare ar trebui să discutăm despre bunul simț mai des, nu despre tupeu, megalomanie, ci despre bunătatea de a fi modest prin ceea ce semnifici. Este timpul să facem un fel de tratament șoc de bun simț, de măsură exactă a lucrurilor, de obraz. Noi, oamenii, existăm unii pentru alții și bunul simț se observă când răbdăm pe cel de aproape, când îl ajutăm, când îi facem dreptate, când simțim ce simte el, când dăruim din nevoia de a face un bine nu de a aștepta recompense. Nu știu ce semnifică „bun simț” pentru voi, însă pentru mine înseamnă codul bunelor maniere, iar asta spune multe!

După cum a spus Descartes: Bunul simţ este însuşirea, puterea de a judeca bine şi de a distinge ce-i adevărat de ce este fals. Iar eu asta încerc să fac, să fac diferența dintre bine și rău, corect și greșit, adevăr și minciună, sau prefăcătorie! Încerc să duc un mod de viață de care să nu-mi fie rușine… cu bun simț!!!

Sorry bitches. Art hoes only. Jk. But actually tho --------------- a… #random #Random #amreading #books #wattpadSursa foto: pinterest.com