Sări la conţinut

Gânduri tomnatice…

E cald afară, un aer umed dar cald. Un octombrie ce-mi lasă doar zâmbete pe buze. Înaintez prin gânduri ca într-un labirit al descoperirilor și iar scriu. Și iar îndemn. Și iar contemplu. Azi e despre timp dar și despre priorități. Azi e despre încotro ne poartă clipa. Azi e despre cum înaintăm prin viață. Azi e despre mulți dintre noi. Acei care uită că sunt importanți, că sunt practic tot ce contează în lumea asta mare, e despre simplul fapt că ne ignorăm ca prezență, ca spirit, ca ființă. Ne prelingem în mulțime fără a ne evidenția, vrem să nu fim văzuți, vrem să trecem ca umbrele în întunecimea nopții. Cum rămâne totuși cu ce vrem noi, cu timpul pe care ni-l acordăm? Oare ne punem aceste întrebări, sau din graba existenței am uitat să ne mai dăm și pauze? Stai un pic și reflectează, gândește-te bine când ai făcut ceva exclusiv pentru tine, când ai ales să-ți acorzi măcar o zi din trecerea care nu o mai putem întoarce, când oare te-ai pus în fața multor persoane căror nici nu le-a păsat de sacrificiul tău? Când? Poate chiar și acum când vrem să ne acordăm un pic de timp, noi tot ne gândim la problemele pe care le avem, la sarcini interminabile, la rutina cu care ne-am obișnuit, la intoleranțele profesionale, la persoanele care vin și pleacă lăsând doar sufletul gol, ne stresăm pentru o mie de lucruri, și de multe ori nemotivat, dintre care majoritatea nu fac decât să ne coboare, să ne cufunde în hăul dezolanței, și nu au nici un sens de fapt.

Dacă încercăm să redefinim ceea ce contează cu adevărat în viața noastră, ne vom da seama cum multe lucruri vor începe să se schimbe. Chiar și din acest moment… Nu putem ignora faptul că calitatea vieții noastre depinde de modul în care ne setăm prioritățiile și direcțiile. Oare unde ne îndreptăm cu tupeul nostru de a fi orbi, surzi și muți? Încotro? Doar noi putem ști ce e mai important pentru sufletul și cugetul nostru, doar noi, nimeni altul. Ne-am învățat să trecem cu vederea importantul și să mascăm emoțiile, trăirile și stările prin care trecem, nu mai auzim vorbe de laudă ce ne-ar mângâia sufletul, nu le mai folosim, ne combinăm bine cu expresia „dinte pentru dinte”, dacă eu nu primesc de ce aș oferi la schimb; rămânem tăcuți și rezervați în iubire și sentimente, nu mai trăim intens viața, și e păcat, un mare păcat.

Nu ne mai acordăm nici prioritate, nici șanse la mai mult, nici timp, nici spațiu, nici valoare. Plutim purtați de vânt parcă viața sau ceea ce facem nu contează. Am ajuns rupți de realitate în cel mai brutal mod. Nu ne mai vrea lumea, dar nici noi nu mai contribuim, oare de ce? Pentru că nu dăm. Pentru că nu vrem schimbarea. Pentru că suntem lași. Pentru că lăsăm pe umerii altora transformările și conduita. Pentru că nu vrem să fim începutul tuturor începuturilor, și e greșit, de la noi trebuie să pornească tot. Curaj. Gândește simplu, nu spectaculos! Bucură-te de fiecare zâmbet pe care îl împarți, fii prezent în viața ta, a celor dragi, și momentele vor rămâne memorabile, cu siguranță îți vei aminti cu drag de îmbrățisări, de prieteni, de clipe și bucurii.

Lucrurile nu pot fi exact așa cum îți dorești. Întotdeauna ne va păli neprevăzut, dar uneori așa e mai distractiv. Tocmai acesta este farmecul, să fie totul impredictibil, imperfectul duce la clipe ce greu le uiți. Fiecare moment este unic, și nu trebuie să uităm asta. Trecutul e trecut, nu îți petrece timpul de acum gândindu-te la ce a fost. Fiecare secundă este prețioasă. Trăiește-o! Din plin. Nu te ține de ceva ce nu vei mai întoarce niciodată, bucură-te de toamna de acum, de octombrie roșu, crează amintiri. Fii propriul sculptor al zilelor. Concentrează-te pe momentul acesta, aici și acum, ești acolo unde ți-ai dorit. Dacă îți dorești altceva, dărâmă și reclădește din nou și din nou, până ajungi mulțumit. Ia atitudine! Canalizează-ți energia pentru a aduce cât mai multe beneficii vieții tale! Și o dată ce vei înțelege asta vei vedea cu alți ochi orice răsărit și apus, fiece rază de soare și neapărat orice șansă ce-ți va fi oferită de divinitate. Fiecare zi pe care o ai îți dă din nou un motiv să faci cât de mult bine, ție și celor din jurul tău. Nu uita că tu ești mai important decât orice! De la mine și tine pornește tot…..

 Sursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: