Sări la conţinut

Privește înainte!

Tu ești cea mai importantă persoană. Tu contezi. Tu poți face mai mult. Tu însemni mai mult decât tu crezi! Tu și doar tu poți face diferența. Nimeni nu poate să îți facă rău decât dacă îi permiți. Nimeni nu e în stare să te coboare mai mult decât îți faci tu singur căderea. Nimeni nu te poate înălța dacă cedezi înainte de a încerca măcar. Nimeni nu e în stare să-ți șteargă buna dispoziție dacă nu îl lași să te absoarbă. Nimeni nu-ți poate sustrage o emoție dacă nu o  eliberezi. Nimeni nu poate să te tragă de mânecă dacă te rupi de prezent rămânănd o simplă trecere în neant. Omului poți să-i ieie cu de-a sila, nu să-i dai. Și câteodată un NU poate fi confundat cu un POATE că.. iar o privire în trecut îți poate da o speranță oarbă ce îți îngreuneză prezentul mai mult decât crezi. Și te alegi cu lucruri și gânduri inutile pentru toată viața. Te renegi ca prezent. Îl dai deoparte pe „azi” pentru iluzia de a fi acolo unde nu mai doare, dar oare așa e? Și să nu fim naivi, sau prea lași, sau prea lăsători, odată ce ai văzut sau ai făcut ceva nu poți întoarce timpul în favoarea ta. S-a dus. S-a epuizat. S-a trecut. Nu mai poți șterge sau modifica. Împacă-te cu ideea. E atât de ușor să ne complicăm viața!

Și chiar ne e așa greu să privim înainte? Așa cum e. Cu bine și mai puțin din dorința de a afla ceva nou… Cine știe, poate e mai mult decât am vrut, decât am așteptat, de cât ne-am închipuit. Poate e mai de suflet. De ce zicem un „nu” înaintea opțiunilor? De multe ori auzi sau vezi ceva și te gândești ce bine-ar fi fost să nu fi auzit și să nu fi văzut, ca să nu te doară. Da, cine n-ar vrea să dezbrace suferința și neplăcerea ca pe o haină….dar oare putem? Poate așa ni-a fost dat, să trecem prin unele momente pentru a ne clădi un „azi” mai bun, și un viitor mai cu învățăminte, poate a venit momentul să schimbăm direcția, gândește-te că a trebuit, a fost necesar la un moment să vezi și să auzi, să înveți, și astfel vei știi ce te-ar putea durea de acum încolo. Înainte. Asta denotă și voința ta de a lupta, de a învinge greutățile, de a face față prin curajul tău de a scoate frica din urmbră și de a o înfrunta în numele zilei și a faptului în devenire. Trecutul este doar în mintea ta, și deja nu-l mai poți controla, nu-l mai poți palpa, nu-l mai poți șterge, însă acum, îți poți știrbi glimasa de pe față în favoarea unui zâmbet și a unei emoții bune. Poți s-o faci, și încă cum. Ești în stare acum pentru schimbări majore, pentru o cafea bună și o comunicare eficientă, fără slăbiciuni și plânsete de milă. Luptă. Viața are gust, acum, iar în cipa asta e cu aromă de ciocolată. Chiar dacă amară…

Fricile, temerile, critica, suferința într-o oareceare măsură va exista tot timpul, în trecut, prezent și poate viitor, dar Tu, eu și alții avem un timp limitat pe care nu merită să ni-l petrecem acordându-i atenție. Merităm să petrecem fiece secundă așa cum alegem la zi. Nu trebuie să fim perfecți. Ideali. Cu fixație. Trebuie să fim, așa cum suntem, pentru că fiecare persoană are povestea ei, plină de neprevăzut, cu detoate. Avem o singură șansă pentru a face lucrurile pe care ni le dorim. Avem o singură viață, s-o trăim deci cu entuziasm, să experimentăm cât de multe, să avem încăpăținarea să luăm decizii, să acceptăm atunci când lucrurile nu ies așa cum ne-am dorit. Să ne împăcăm cu noi înșine. Să ne simțim bine în pielea noastră. Să primi ajutor, și mai alse să-l cerem la nevoie. Să mulțumim. Să iubim. Și să recunoaștem, avem atâtea oportunități în jurul nostru. Ar fi păcat să fim umbre pe pământ. Cu siguranță se găsește ceva și pentru tine, pentru mine, și pentru toată lumea, dacă nu ai găsit încă ceva pentru sufletul tău atunci nu ai căutat îndeajuns de mult, și nu te teleporta în trecut, acolo sunt doar fărâme ale unor pelicule pe uitate, privește acum, aici și caută. Caută-te. Pentru că Poți! Pentru că Trebuie!Încetează să fii cine ai fost ca să poți deveni cine ești acum! Azi și nu ieri! Acum și nu în trecut!

The Ultimate Fall Bucket List For University Students - Society19 UKSursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

  1. Totul depinde de construcția genetică.
    Nu neg că se poate da o luptă (surdă) cu propriile-ți moșteniri, dar rezultatele sunt modeste, la nivel personal, beneficiari fiind copii, și doar atunci când chimia feromonică nu dă greș (parfumurile, deodorantele, agresiunea audio-video, subțiază receptivitatea feromonică care indică o bună compatibilitate psihico-fizică).
    Din păcate, acum asistăm la un adevărat metisaj forțat de populații care va produce, cât de curând, la declanșarea celui de al treilea război mondial.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: