Sări la conţinut

Munca. Povestea unui inginer!

Un inginer a fost chemat să repare un calculator. Stând în fața ecranului, apăsând câteva taste, dădu din cap, mormăi ceva pentru sine și îl opri. Scoase o șurubelniță mică din buzunar și întoarse pe jumătate un șurub mic. Apoi a pornit din nou calculatorul și a descoperit că funcționează perfect. Proprietarul companiei a fost fericit și s-a oferit să plătească factura pe loc.

– Cât vă datorez? întrebă el

– În total o mie de euro…

– O mie de euro?! O mie de euro pentru câteva minute de muncă?! O mie de euro, pur și simplu pentru că a întors un șurub mic ?! Știu că acest super calculator costă mult și este important pentru munca noastră, dar … o mie euro este o sumă nebună! Voi plăti doar dacă îmi trimiteți o factură detaliată care justifică perfect această sumă! 

Tehnicianul informatic a dat din cap și a plecat. În dimineața următoare, președintele a primit factura, a citit-o cu atenție, a clătinat din cap și a procedat la plata fără întârziere. Conținutul facturii: Servicii oferite: – Strângere un șurub: Euro 1 – Să ști ce șurub trebuie strâns: Euro 999. Această poveste este dedicată profesioniștilor care în fiecare zi se confruntă cu disprețul celor care prin propria lor ignoranță nu reușesc să înțeleagă valoarea cunoștințelor profesionale.

Morala: Câștigi pentru ceea ce știi, nu pentru ceea ce faci.

Sursa foto: Pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: