Sări la conţinut

Citind-o pe Anne K. Joy. Cartea „Captivi în trecut”

Ei uite că tot mă cufund în romantismul neobosit al autoarei Anne K. Joy, cea care nu încetează să mă uimească cu modul firesc dar și original de a scrie povești care trezesc interes mereu pus pe jar. Am citit ceva povești de iubire, însă nici o autoare nu mi-a trezit interesul iar și iar prin romane care m-au lăsat într-o oază de iubire continuă. Astăzi am finisat romanul „Captivi în trecut” din Seria Promisiuni, o carte care ma impresionat până la lacrimi, eram consternată de personajele care se țineau de trecut ca de un punct vital, de întorsăturile care luau amploare cu fiecare pagină ce trecea, o plăcere literară. Am rămas cu semne de întrebare de ce oare personajele principale au ales să se autopedepsească pentru ceva ce nu au putut schimba, de ce sau condamnat la un trai anost. Doar timpul le e sfetnic și tămăduitor, el e cel care le dă un scop, și o dragoste, o altă inimă care să bată la unison cu a lor.

Imagini pentru captivi in trecut cartePentru început, povestea începe cu Joshua Hyde, da, acel din povestea „Până la sfârșit, promit!„, cel care își pierde iubita subit, fiind răpusă de cancer, acel care viața a rămas între timpuri și nu vede o prelungire a ei, până nu primește scrisorile de la Anabelle, ultimele sale dorințe atibuite lui, pentru ai da sens să meargă mai departe. Astfel decide încetul cu încetul să-i urmeze ultimele îndrumări, prima fiind să se întoarcă în sânul familiei.

Totul decurge mai bine decât își închipuie, pe lângă familia sa o cunoaște și pe cumnata sa, care e o șireată în toată puterea cuvântului, dar în sensul bun, deoarece aceasta luptă să-l aducă cât mai aproape de cei din familie. Și îi reușește, sub comanda ei el își caută de lucru pentru a se destinde de rutina de la bancă, astfel se angajează ca grădinar la conacul familiei Langton, unde o cunoaște pe Hazel. 

Tânăra are un bagaj de secrete și temeri, alegând o viață în minciuna că e oarbă, în singurătatea ce i-o dă pustietatea unde se află și în sumbritatea ținutelor în spatele cărora se ascunde. Viața fără iubire și împărtășire o face pe tânăra Hazel să fie nesigură dar să dezvolte o atracție desăvârșită față de Joshua imediat de cum îl vede, însă el nu o vede mai mult decât ca pe o angajatoare, apoi o prietenă. Mai pui că ea se dă drept oarbă. Ironia sorții face ca un testament sombru să-i aducă pe Joshua și Hazel într-o căsătorie de conveniențe, dar oare pe cine încearcă ei să păcălească? Treptat învață să se descopere de după paravanele decepțiilor, a pierderilor, a iubirilor încă neterminate și a secretelor, astfel ajung să se regăsească în brațele unui altuia, se iubesc în pofida resentimentelor. Astfel Hazel şi Joshua învaţă lecţia cea mai importantă, că nu poţi sta în calea unui destin scris cu, din şi pentru iubire.

Partea finală a fost una accelerată, descoperirea copilului lui Hazel, orfelinatul, decepțiile, atentatul la viața tinerei protagoniste fac din sfârșitul cărții o aprigă reținere a spiritului meu printre foile ce au reîntregit două suflete care într-un final au înțeles ce e dragostea, ce e familia, ce înseamnă să ai și să dai.

Celor cărora le-am trezit interesul, recomand cu căldură Seria Promisiuni de Anne K. Joy…..și desigur și celelalte cărți din palmaresul autoarei!!

#couplesgoals #couple #love #couplegoals #perfect #perfection #relationshipgoals #relationshipsSursa foto: pinterest. com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: