Sări la conţinut

Bolovanul. Povestea unui rege!

Un rege, pentru a-și testa supușii, dădu ordin ca pe drumul cel mare al regatului său să fie pus un bolovan uriaș. Când totul fu gata regele se ascunse în spatele unui tufiș des și urmări ce se întâmplă. Nu trecu mult timp și pe drum trecură câţiva supuși de la curtea sa. Priviră bolovanul, îl acuzară pe rege că nu păstrează drumul liber, îl ocoliră și își văzură mai departe de drum.

Apoi apăru un grup de negustori, dar nici aceștia nu făcură nimic pentru a elibera drumul.

Pe când credea că nimeni nu va îndepărta bolovanul din drum, iată că apare un grup de ţărani ce se întorceau de la muncă. Se apropiară de bolovan, îl priviră și după ce discutară între ei își lăsară de-o parte uneltele pe care le duceau pe umeri. Mare îi fu mirarea regelui când îi văzu cum se străduiesc să mute piatra cea uriașă la marginea drumului, dar mai mare fu mirarea ţăranilor să vadă ce stătea ascuns sub ea. Un săculeț în care erau mai multe monede de aur și o însemnare purtând pecetea regelui care preciza că banii vor aparține celor care vor îndepărta bolovanul din drum.

Morala: În viaţă ai parte de multe „bolovane” care îți îngreunează traiectoria vieții, nu mai pui că obstacolele te fac să dai pași în spate, să ocolești, să alegi calea cea mai lungă, chiar dacă cea scurtă îți pare prea complicată. Depășirea acestor dificultăți îți oferă împlinire și mulțumire chiar dacă simți că te trag în jos la un moment dat. Luptă pentru a-ți atinge scopul în viață!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: