Sări la conţinut

Citind-o pe Anne K. Joy. Cartea „Până la sfârșit, promit! „

  Anne K. Joy este o autoare de cărți romantice din România. Până în prezent are 18 cărți scrise (5 serii: DemonilorIdentități False, Insuficient, Promisiuni, Magia Crăciunului, dar și o carte fără serie – Dragoste în 30 de zile). Cu toate că am citit marea majoritate a cărților autoarei pur și simplu sunt nesățioasă, vreau mai mult. 

Pentru început am pornit Seria Promisiuni, formată din niște povești cutremurătoare perindate una în alta într-o manieră atât de dulce-amară. Astăzi o să vă vorbesc de cartea „Până la sfârșit, promit!”, o poveste ce m-a lăsat purtată de valurile disperării, pe iluzia unui final fericit, însă nu a fost să fie….

Imagini pentru anne k joy pănă la sfârșit promit

Până la sfârșit, promit, începe cu iubirea dintre Jay și Anabelle, iubire care nu o mai făcea fericită și împlinită ca femeie. Fiind o tânără cântăreaţă, frumoasă și mereu în evidență, aceasta crede cu tărie că poate să mențină relația cu Jay, chiar dacă logodiți de ceva timp aceștia nu au făcut pasul următor. Însă totul vine doar din partea ei, el e total absent și departe de a fi bărbatul care să-i ofere un …până la sfârșit… Astfel simte că unica ce-i leagă împreună e doar muzica, mai exact trupa din care fac parte. Bell a avut nevoie de ceva timp și de tărie pentru al atenționa pe acesta că totul se sfârșește și să-i caute o înlocuitoare, însă cât ar fi vrut ca el să o cheme înapoi, s-o facă să simtă fiori, însă nu a urmat nimic, cu excepția unor bădărani care s-au luat de ea, ca într-un final să-l cunoască pe Joshua Hyde, bărbatul care i-a luat apărarea.

Doar câteva minute şi câţiva paşi i-au trebuit pentru a ajunge în braţele destinului. Joshua Hyde este un tânăr misterios şi al naibii de atrăgător. Dezamăgit de viaţa pe care i-o croia în detaliu tatăl său, un magnat în afaceri, un om posedat de bani, Joshua ia o decizie la fel de hotărâtă ca a femeii care-i este sortită. Preferă să plece de acasă, de acolo de unde ar fi putut să aibă lumea la picioare. Vrea să fie stăpân pe propria-i viaţă şi să poată lua decizii de unul singur, înfruntându-și tatăl. Astfel soarta i-o scoate în cale pe Annabelle, și asta îi luminează viața și îi dă un scop pentru a înainta prin viață, departe de acea zisă „familie” și luxul de care nu are nevoie. 

După luni bune tânăra noastră decide să-l urmeze, să-și trăiască visul și viața prin toți porii. Totul pare ideal, desprins din concepția sa de relație fericită, își trăiesc iubirea la intensitate maximă până când Anabelle află că are cancer. Distruși, căzuți și secerați de veste își simt tremurul tot mai greu pe zi ce trece. Anabelle este supusă unei operații, însa după un an află că boala a recidivat și nu se mai poate face nimic. Sugrumată de noutate și de faptul că Joshua o va lua pe cărarea greșită aceasta îl pune să „promită” câteva lucruri în cazul că nu va mai fi. Unul dintre lucruri e să iubească, poate chiar mai intens….
Finalul este cutremurator, Anabelle moare, Joshua nu-și vede viața fără ea și se îneacă în alcool, chiar dacă ia promis că va găsi curaj de a înainta. Nu vede cum….prea multă durere, prea grea e pierderea. Ultimele enunțuri mi-au dat o doză de gândire că poate pentru el e un început, o nouă etapă pe care i-a rezervat-o destinul, cine știe….poate voi găsi răspunsul în următoarea carte.
Cartea în întregime m-a făcut să-mi deschid ochii la trecerea noastră, la finalul de care îl vedem atât de departe, însă nici nu știi când bate, este o temă la care e imposibil să nu reflectezi și să te gândești că viața e scurtă, trăiește fiecare clipă așa cum e, ca și cum ar fi ultima ta șansă.

Nu-mi rămâne decât să vă recomand să citiți cartea, e o notă tristă însă atât de aproape de multe alte povești trăite la zi……

 Sursa foto: pinterest.com

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: