Sări la conţinut

Citind-o pe Anne K. Joy. Cartea „Demonii trecutului”

Astăzi am încheiat Seria Demonii de Anne K. Joy, o colecție formată din trei cărți, trei povești încântătoare care mi-au colorat și incendiat câteva zile de vară, la propriu. Pentru început aș vrea să vă amintesc de prima carte „Demonii iubirii”, care îi are ca protagoniști pe Ian și Jessica, o poveste ce ascunde secrete grele de familie, fuga necontenită de atașamente și iubire. Însă în viață nu avem întotdeauna putere asupra vieții noastre, nu suntem chiar atât de autoputernici. Chiar și cei doi care până la urmă ajung o familie exemplu. În contextul poveștii lor se coace o nouă dragoste în cartea a doua, „Demonul ucis”, aici îi regăsim pe sora lui Ian, Cecile care nutrește o dragoste pură față de Matthew. Aceștia doi iarăși își scriu propria iubire prin suferințe și grele încercări, prin noi stări și emoții care mai devreme sau mai târziu îi aduc în brațele unui altuia. În creația iubirii lor se perindă noi prietenii, noi oameni care ai zice că intră necondiționat sau cine știe, cert e că în cartea cu numărul trei, „Demonii trecutului” se înfiripă și se încheagă trei povești în una, se întărește o familie care greu va fi de dezbinat.

Imagini pentru anne k joy demonul trecutului

Dar să încep cu începutul…..

Din urma accidentului Cecile se alege cu o nouă prietenă, Christina, o tânără frumoasă însă temătoare, mai exact cu un secret greu de dus din urmă. După recuperarea celor două amice, Cecile hotărăște să facă o lipeală amoroasă dintre medicul ei, Edward Connor și Christina McCarty invitându-i la o mică cină în familie.

După cina care a avut un scop precis, cei doi sunt găsiți în brațele unui altuia însă cu regrete, cel puțin asta simte Christina în dimineața când ferm îl alungă pe Edward de lângă ea. Chiar dacă alungat Edward revine și revine la ușa ei, pornind într-o relație fără obligații însă cât de naiv nu ar juca ei, sentimentele își iau a lor, iar ei riscă să se ardă.

Deși sentimentele pe care și le poartă unul față de celălalt ar fi trebuit să-i unească, ascunderea și renegarea lor nu face decât să-i separe și să construiască ziduri greu de dărâmat. Odată cu apariția fostului logodnic, Caleb Jonas, cei doi primesc prima lovitură din multele care le sunt rezervate. Aleg soluția cea mai simplă, să se separe. Însă acest lucru nu a fost decât un impuls de a-l provoca pe cel care o urmărește de la distanță pe Christina, un dement ce ucide din obsesie pentru aceasta. Ironia sorții face ca Ian, Cecilia și Edward să fie frați, iar acest detaliu să o facă încă o dată țintă pe tânăra noastră protagonistă.

Alege să fugă, din nou, însă detaliul cel mai important își va face apariția după nouă luni, acele luni în care va învăța să-și formeze noi planuri, Dar oare va fi așa? Deși Christina crede că a pierdut totul simte că prin mica făptură a primit totul, până când îi dă naștere și se trezește din nou cu „el” la căpătâiul său. Îl refuză, însă arongantul bărbat și-a făcut apariția mult prea încrezut în ceea de a fi cu fiica acestuia și de a avea femeile drage alături cu scopul de a-i stârni furtunile Christinei. Parcă a obținut ce a vrut, parcă s-au liniștit apele până când se trezesc în jocul groazei, iar destinul le așează noi cărți de joc în față, obligându-i să lupte până la capăt. Vine un moment în care deciziile nu mai pot fi luate individual, mai ales când trecutul îi ajunge din urmă. Vor supraviețui secretelor? A pierderilor? A dezamăgirilor și a suferințelor? Vor rămâne împreună sau totul se va dezbina pentru totdeauna? Ce sacrificii vor trebui să facă ei și prietenii lor? Rămâne să vedeți, însă în urma provocărilor vieții, Christina cât și Edward ajung să formeze un fundament profund, pregătiță să înfrunte noi încercări ale vieții, și cât de înnegurată le-ar fi viața ei aleg să fie în doi!

O poveste captivantă care este o combinație între un thriller și un roman de dragoste care m-a ținut cu sufletul la gură până la ultima replică, mai ales ultima….. Prin această carte autoarea ne mai oferă o dată șansa de a demonstra că iubirea învinge tot chiar dacă în sine poartă suferință și morale…..ne subliniază cele mai sfânte porniri ale vieții, încrederea și prietenia, iubirea și devotamentul. Ce poate fi mai frumos? Ce aș mai putea adăuga, doar că seria ma captat încă de la prima carte, și mai ales cunoscând stilul autoarei, am știut că nu voi rămâne dezamăgită….

Vă îndemn să citiți acest roman cameleonic care nu am ce să îi reproșez, doar să vă încurajez să-l citiți.

 Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: