Sări la conţinut

Citind-o pe Anne K. Joy. Cartea „Demonii iubirii”

Anne K. Joy este o autoare self-pubished din România. Până în prezent are 16 cărți scrise (5 serii: Demonilor, Identități False, Insuficient, Promisiuni, Magia Crăciunului, dar și o carte fără serie – Dragoste în 30 de zile). Uite că a ajuns vremea să citesc și seria Demonii, chiar dacă o am de ceva timp, și uite că radiez de o relaxare nemaipomenită. Dar și câte emoții…..

Imagini pentru cartea demonul iubirii

Demonii iubirii nu este o carte perfectă, în schimb este o carte care mi-a ajuns să-mi țină companie într-o zi de vară, iar asta mult înseamnă, dar ideea…firul narativ în sine este minunat, puțin dezvoltat, dar cui îi trebuie surplus de detalii atunci când pur și simplu vrei relaxare și un final ce nu se lasă așteptat. Eu așa o văd…. 

Dar să încep cu începutul, o avem ca eroină pe Jessica Thomas, o tânără delicată și plină de bunătate în pofida familiei sale care păstrează aparența unei familii „perfecte”. Având un exemplu mai mult nociv cu un tată vitreg violent aceasta ajunge să se îndrăgostească toxic de un bărbat care o condamnă pentru o crimă făcută de acesta într-un moment de furie. Într-un mod bizar, probele dispar iar Jessica ajunge să fie unica bănuită. Ajutorul vine totuși, în mod neașteptat, de la o cunoștință din copilărie, după apelarea mamei sale către Ian Peterson, un avocat celebru și un bărbat vânat de toate femeile. Însă cum nenorocirile nu vin singure, acesta îi propune un pact de căsătorie pentru ai reda libertatea și el să primească moștenirea familiei. Deștept băiat……însă focul iadului îi va cuprinde pe amândoi chiar dacă arogantul și încrezutul burlac crede că va avea doar de câștigat în urma acestei înțelegeri. Jessica nu are de ales. Căsătoria a fost bine pusă la punct, chiar prea fastuos după toate cele întâmplate, însă naiva Jessica ajunge să se îndrăgostească…..

„Am toate motivele să-mi urăsc soțul, dar blestemata mea de inimă continuă să-l iubească. „Blestemata” funcționează greșit. Cu cât el îmi face mai mult rău, cu atât îl iubesc mai tare.”

 Ian este dispus să joace teatru până la capăt, pierde un singur detaliu din vedere, că s-ar putea îndrăgosti chiar el, chiar dacă nu o vrea ca soţie „reală” şi nici în casa și viaţa lui, simte fără ea că nu are aer. Însă nu poate lupta cu demonii lui interiori, îl macină amintirile, reproșurile, părerile de rău, fricile de a nu răni. Îl macină atât de tare încât îi va îndepărta din viața sa femeia care a scos din el ce-i mai bun și cea care va ajunge s-o iubească.

„- Ce vrei, Ian? l-a întrebat ea șoptit printre suspine.

– Dacă întrebi demonii din mine, cei cu care te-ai căsătorit, ți-ar răspunde că vor să te folosească, însă dacă îl întrebi pe Ian cel bun cu care trebuia să te căsătorești, ți-ar spune că i-ai lipsit îngrozitor de tare, că s-a gândit constant la tine și că ar fi dat o parte din el ca să uite de demoni și mândrie și să-ți bată la ușa casei tale, doar, doar ca să te îmbrățișeze.”

 Chiar daca Ian vrea sa îi ofere totul, Jessica nu vrea să se simtă întreținută și se angajează ca asistentă la Matthew Anderson, un celebru avocat și prieten cu Ian, după insistențele și recomandările Ceciliei, cumnatei sale. Matthew este un bărbat opus lui Ian şi care ar putea s-o facă fericită, şi chiar s-o înţeleagă… însă ea îl vede ca pe un prieten de suflet. Pe lângă prietenia dintre ei, Jessica păstrează o prietenie deosebită și cu cumnata acesteia, Cecilia, o legătură de invidiat. Chiar dacă este sora „lui”, nu se aseamănă mai deloc, aflându-se oarecum la poli opuși. Aceasta va găsi în Jess o prietenă de nădejde, sentiment reciproc și din partea eroinei noastre. Se vor ajuta foarte mult una pe cealaltă, își vor păstra secretele și se vor îndemna în a-și urma inimile spre fericire.

Vă divulg un secret, pe lângă povestea celor doi protagoniști se conturează încă o poveste ce promite multe dezvăluiri și coborâșuri, o plăcere, și sper că voi găsi noi destăinuiri în cartea a doua a seriei.

Care va fi finalul, asta vă îndemn să aflați singuri. Însă întrebările sunt multiple iar răspunsurile sunt năucitoare. De ce nu îi poate Ian oferi un viitor tinerei sale soții? De ce se temea atât de mult încât să prefere viața fără ea? O să-i acorde Ian divorţul pentru ca Jess să fie fericită alături de un alt bărbat? Ce demoni îi posedă sufletul şi inima enigmaticului Ian Peterson? Interesant, nu? Cert e că nu am lăsat cartea din mână până nu m-a prins ora două noaptea…..

Missing you can’t wait to get back dont be flirting with anyoneSursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: