Sări la conţinut

În natură n-am găsit nimic urât!

Răsărit. Amurg. Nori. Soare. Ploaie. Curcubee. Viață și reîntregire. Și toți ar putea spune că, în natură nu poți găsi nimic urât. Din contra. Găsești divinul. Culorile existenței. Tainele necuprinsului dar și renașterea. Și acele nuanțe ce mi se înfiripă în retină, acel auriu ce mi se colorează în părul meu răzleț, acele mirosuri de câmp ce-mi trezesc simțurile copilăriei, acel roșu divin, acel albastru…..of, natura ne poate doar dărui….
O poveste ce mi se derulează ca un film al visării mele, se simte, se trăiește, se cântă în versuri și se dansează în fantasmele iubirii, și priviți natura, oare nu vedeți dragostea?…..eu o văd, prin orice floare deschisă, prin orice ferigă verde, prin roua ce stinge arșița și prin gingășia nuanțelor ce radiază lumină din lumină, iubire din iubire. Natura nu greșește niciodată. Natura e un frumos pe care trebuie să-l cinstim!
Uitați de vălmășeala zilei. Închide-ți ochii pe o clipă și ascuțiți-vă simțurile, adulmecați viața prin natură. Priviți spicul de grâu ce dă viață și frumusețe, uitați-vă la floarea-soarelui cum se închină mărețului soare, admirați virginitatea câmpurilor și grandoarea munților. O plăcere. În natură n-am găsit nimic urât, intrați în interiorul ei, absorbiți din ea, primiți cu brațele deschise ansamblul de calități și-o să vedeți o multitudine de beneficii. Trăiți a vară, colorați-vă a toamnă, curățiți-vă că iarna și fiți gata de reînoire la primăvara. Bucurați-vă în tihnă de primii muguri, de primele ciripituri, de vântul călduț  și ploaia cea deasă, de câmpul de maci înflorit, de albastrul cerului, de apusul schimbător ce încet încet își face simțită prezența, de tonurile serii și de iubirea ce se naște din natură, și-o să-nțelegeți măreția ce se transmite……
În natură mi-am găsit oaza mea de liniște și pace…..
Natura mi-a deschis ochii spre un univers care nu mi-a fost dat să-l asimilez la justa sa valoare. Și am înțeles, doar eu pot să cânt natura….s-o scriu, s-o dăinuiesc.
Natura cea pe care uneori ca orbii nu o vedem……și 
nu o prețuim. 

Vorbe pentru suflet din inima naturii………..

HOME » Wyn Wiley Photography

Sursa foto: pinterest.com

6 comentarii »

  1. Astăzi am urcat la munte cu bicla și m-am bucurat enorm de perfecțiunea care există în natură, dar m-am și supărat foarte tare de nebunia și inconștiența domnului Homo Sapiens care distruge tot ce are natura mai sfânt, iar deșeurile care oamenii le aruncă de pe geamul mașinii, chiar că îmi dă dureri de inimă și cap..

    Foarte Frumos ce-ai spus, m-aș bucura enorm ca toți oamenii să vadă în natură ceea ce ai văzut tu, și atunci am fi intr-o perfectă armonie cu natura..

    Seară Plăcută îți Doresc !!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: