Sări la conţinut

Citind-o pe Mirela Oprea. Cartea „Falsă identitate”

Roman-confesiune, sau mai degrabă roman-rugăciune pentru o lume mai bună, Falsă identitate este o carte-manifest, o carte-spovedanie, o carte-epifanie. Și nu întîmplător, pentru că “în anul 2010, un diagnostic nefast mi-a pus optimismul la grea încercare. Recunosc, am fost copleșită atunci când medicul care mi-a citit tomograful, mi-a explicat, de parcă aș fi avut nevoie, implicațiile diagnosticului și riscurile de a trăi cu o tumoră la cap. Nimic nu m-ar fi putut pregăti pentru acel moment. Curând, acel sentiment care păruse să mă lovească în moalele capului, s-a evaporat ca prin minune. Nimic. Absolut nimic nu avea să mă îngenuncheze, mi-am spus mie însămi. Iar ceea ce păruse o nenorocire, am luat-o ca pe o binecuvântare. Am căutat adânc în străfundul sufletului meu, și spre surprinderea mea, am descoperit resurse nebănuite. Astfel încât, iată, 5 ani mai târziu, după ce operația și recuperearea sunt deja la capitolul amintiri îndepărtate, lansez prima mea carte, ca un semn că diagnosticul a însemnat «condamnarea» mea la a renaște.”, a mărturisit, autoarea, Mirela Oprea (ecaterinavirgolici.wordpress.com)

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi cadru apropiat

Falsă identitate este o carte profund romantică, foarte bine scrisă, cu o acțiune alertă, emoționanlă ce te cutremură până la măduva oaselor, plină de dramatism și de momente tensionate alături de acele trăiri sincere într-o lume deloc ușoară. Stilul cărții este foarte captivant, acțiunea e trepidanta, iar povestea în sine e fermecătoare. Este genul de carte care te umple de energie pozitivă pe tot parcursul lecturii, eu am respirat a cartea, a intrigă și a dorință de a afla mai mult.

O scurtă descriere a cărții. Deci, acțiunea se desfășoară în Los Angeles, unde Joanna, o tânără de 23 de ani, este implicată cu tot sufletul și bunătatea în acțiunile umanitare pe care le desfășoară în incinta unei fundații ce are ca scop ajutarea oamenilor străzii. Mai mult sau mai puțin se începe acțiunea atunci când tânăra noastră descoperă un om zăcând inconștient între tomberoane dar uimirea ei constă că acesta era îmbrăcat scump chiar dacă murdar. Întâmplarea o face să atragă belele cu magnetul salvând o fată tânără de la un traficant ca mai apoi să intre în încurcătura vieții ei, ce o va marca, o va face să uite de unde a pornit și încotro se îndreaptă.

Mai exact îi cunoaște pe Ross McNeal, Will Fellingham și pe șarmantul Nicholas Jordan Newcomen, cel care-i va face o propunere mult prea indecentă însă ea acceptă. Îi face jocul ca apoi să se ardă singură. Câte și mai câte face Joanna! De la replici acide, la înfruntări zgomotoase. De la priviri admirative la dezgustul că ea e o fată ușoară. Dar oare așa este, sau fiecare își poartă cu sine o identitate falsă?

„Cei doi bărbați rânjeau cu gura până la urechi. O priveau cu uimirea întipărită pe chip, dar totodată cu admirație. Nu-și aduceau aminte să-l mai fi văzut pe Nicholas scos din sărite și mai ales de o femeie.”

„Părea că toată lumea alerga înnebunită, sperând să găsească fericirea, însă nimeni nu-și dădea seama că fericirea după care alergăm se află de fapt în fiecare clipă a vieții pe care cu neștiință și nepăsare o irosim.”

Perioada în care fata își face pregătiti rolul propus de Nicholas între ea, Ross și Will se leagă o prietenie trainică, fata considerându-i doi frați pe care nu i-a avut niciodată spre dezgustul și dezaprobarea arogantului Nicholas. Însă nu are încotro. În ceea ce-l privește pe Nicholas, situația este complet diferită…simte ceva pentru ea, fuge de-l mânâncă pământul de aceste sentimente ce-l răscolesc, dar spre mirarea tuturor nu recunoaște, chiar dacă ai putea să tai cu cuțitul atracția dintre cei doi.

„Avea de gând să se bazeze pe orgoliu și principii și să-și ascundă cu grijă aceste sentimente nebune. Ba chiar să le ignore.”

„– Și dragostea? Dragul meu, spuse ea intenționat, apăsând pe cuvinte, dragostea ce înseamnă pentru tine?

– Absolut nimic, eu nu cred în dragoste. Numai persoanele slabe cred în așa ceva. În plus, ea nu aduce decât durere și suferință.”

Ironiile mușcătoare ale lui Nicholas, cuvintele usturătoare, trecerile de la o stare la alta, ba prin tachinări, ba prin săruturi pasionale, schimbările lui bruște de dispoziție; toate acestea ne arată lupta interioară pe care o poartă cu propriile sale sentimente. Și nu-i era ușor deloc. Cu cât o descoperă mai mult pe adevărata Joanna, Nicholas este cu atât mai contrariat, în confuzie cu ce vede și ce simte. Însă partea de final este extrem de delicioasă, de la gelozie, la nebunie curată. De la iubire cu de-a sila la dăruire din toată inima. De la împlinire trupescă și sufletească la cel mai mare abandon. De la conștientizare la cea mai crâncenă luptă cu singurătatea, cu deziluziile, cu frica de a rămâne uitat, dar și cu lupta de a-și găsi iubirea, de a recuperao din gherele răpitorului. Crește suspansul în momentul în care avem de-a face cu un criminal… Trăim pe muchie de cuțit! Interesant, nu? Cert e că această carte le-a cuprins pe toate, un tumult de stări, episoade și o abundență de romantism, dramatism, suferințe mute, sensibilități psihologice, naștere, renaștere, compasiune și nu numai.

Partea finală e în alertă, am respirat sacadat pănă la ultimul cuvânt care mi-a confirmat că iubirea a învins în pofida la tot și la toți. Vă las pe voi să descoperiți prin ce aventuri mai trec protagoniștii noștri, eu vă spun doar că veți avea parte de surprize plăcute spre finalul lecturii!

Reagan Aleea — Sullivan's Island beach Engagement Session- Lauren & Shane

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: