Sări la conţinut

Citind-o pe Irina Binder. Cartea „Străinul de lângă mine”

Irina Binder este cel mai bine vândut autor român al ultimilor ani, datorită seriei “Fluturi” și volumului “Insomnii”, fiecare dintre ele fiind bestseller. Am aflat de autoarea Irina Binder de pe blogul acesteia, ce găzduiește atât reflecții despre viață și experiențele ei cât și fragmente din cărțile pe care le deține. Am citit și celelalte cărți cu ceva timp în urmă, însă nu m-am dat cu părerea vizavi de ele deoarece mi s-ar fi părut prea mult, ele însele îmbracă tot ce are nevoie un „suflet de om” fără prea multe cuvinte.

Ultima cartea având un stil aparte, nu m-a lăsat rece și am hotărât să amintesc cititorilor de munca acestei autoare care a lipit de slova sa o mulțime de inimi dornice de refugiu literar. Deci, cartea se intitulează „Străinul de lângă mine”, de ce oare acest titlu și nu altul urmează să vedeți, cert e că ”străin” nu se referă neapărat la persoana de alături, sau cea pasageră, sau cea cu care împarți casa sau viața, nu e un străin o persoană de la birou sau din locul pe care-l frecventăm uneori, este de cele mai multe ori chiar reflexia pe care o vedem atunci când ne privim în oglindă. Unii se înstrăinează de noi, iar noi la rândul nostru devenim străini ambulanți, uităm de unde am pornit și încotro ne ducem. Dar să încep cu începutul…….

Imagine similară

Noul roman are ca eroine trei prietene, de vârste diferite, cu povești deosebite, care mai încurcate, mai deochiate, dar după cum susține autoarea sunt reale sută la sută.

Ca eroină principală o avem pe  Alessia, urmată de Selena și Adela, trei personaje feminine pe care le-am îndrăgit enorm, atât de firave și sensibile, atât de necăjite și nehotărâte. Autoarea face dintr-o poveste trei dimensiuni a unor istorii de dragoste întortochiate și pline de complicații. De fapt ca în viața de zi cu zi.

Toate cele trei femei sunt complexate și speriate, încât sunt pe punctul de a renunța la ele, până în momentul în care constată că nu sunt singure și că se au una pe cealaltă. Pornind de la această idee ele se ajută și se susțin reciproc în depășirea momentelor dificile cu care se confruntă, se încurajează una pe cealaltă să facă pași concreți pentru a-și vindeca rănile sufletului. Iar realitatea le compensează cu iubiri de care au tânjit o viață întreagă.

Nu o să vă povestesc întreaga carte aici, dar pot să vă spun că e o poveste care trebuie aflată doar răsfoind filele acestei minunate destăinuri, aș zice eu. În câteva rânduri aș putea zice că e declinul unei Ea și al unui El care se iubesc virtual. El este omul căruia Ea i-a dăruit timp de mai mulți ani cele mai bune gânduri, visuri, sentimente și realizări. Iar el a clacat. Apoi ca o nouă șansă, sau o încercare de a reparat totul, El este străinul de alături, cel care va încerca să recucerească, încă o dată. Dar oare cu ce preț? Chiar dacă destinul i l-a adus în prag a doua oară, cu voia hazardului, sau a fortunei, sau a nenorocului, balanțele se egalează, adevărul crud iese la iveală, astfel miile de bucăți din suflet abia lipite se sfărâmă încă și încă o dată. Totul e la voia întâmplării, sau cine știe….însă un lucru este clar, trebuie să ne facem curaj să luptăm cu înstrăinarea, cu fricile și angoasele ce ne bântuie liniștea sufletească. Dar totul poate fi reparat, cu ajutorul iubirii ce unește și șterge multe lucruri.

Este o carte despre iubire, înțelegere și iertare și îți dă încrederea că niciodată nu este prea târziu să o iei de la capăt. Îmi rămâne să vă urez lectură plăcută în compania unei cărți de suflet pentru suflete!!!

Guten Tag Passagiere meine Absicht ist nicht zu stören, aber ich wollte empfehlen ... -  Linda Drache - #aber #Absicht #empfehlen #Guten #Ich #ist #meine #nicht #Passagiere #stören #Tag #wollte #zu

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: