Despre femei și bărbați de Susan Brownmiller!

Cineva m-a provocat să scriu și „despre bărbați”, pentru început voi duce la cunoștință o părere mai puțin a mea cu privire la femei versus bărbați, chiar dacă aș prefera să nu existe acel „versus”, deoarece formează cumva o distorsionare a două genuri unice și pline de detoate. Deci, Susan Brownmiller spune următoarele idei despre ambele sexe.

****

Un deziderat al feminităţii este ca o femeie să îşi devoteze viaţa dragostei – iubirii faţă de mamă, iubirii romantice, iubirii religioase, unei griji amorfe, nediferenţiate. Teritoriul inimii este, ce-i drept, o provincie deschisă către tot, dar numai de la femei se aşteaptă să facă o carieră obsesivă din explorarea sa, să afle orice fel de aventură, putere, împlinire sau tragedie pe care viaţa le oferă înăuntrul graniţelor acestei regiuni.

Este mai presus de orice îndoială că o femeie este aptă să se simtă mult mai feminină, mult mai încrezătoare în lumea interioară a genului ei, atunci când este angajată profund într-un anume stadiu al dragostei – chiar în iubirea adolescentină, sau în stadiul de dragoste neîmpărtăşită ori inimă frântă.

Bărbaţii au suferit din dragoste şi au realizat măreţe fapte în numele dragostei, dar ce bărbat s-a simţit vreodată în vârful masculinităţii sale atunci când a fost bolnav din dragoste sau a suferit din cauza ei?

Interesantă părere, nu?

Gallery & Inspiration | Picture - 2611706

Sursa foto: pinterest.com

6 gânduri despre „Despre femei și bărbați de Susan Brownmiller!”

  1. Cristinuco, îți Mulțumesc !!!
    Foarte Bun citatul, dar vreau și de la sufletelul tău să spui ceva despre noi băieții..
    Aştept si partea a doua, și a treia, și, și..
    Binenţeles, dacă dorești tu..
    O Seară Liniștită și Răcoroasă îți Doresc !!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu