Sări la conţinut

Citind-o pe Raluca Butnariu. Cartea „Când dragostea ucide…”

Când dragostea ucide… de Raluca Butnariu este al șaselea roman citit, izvorât din talentul inedit al autoare. Această scriitoare m-a lăsat prinsă de stilul ei historical romance, m-a cuprins în mrejele unor povești pe care greu le rezist. Am citit deasemenea cărțile- Privilegii, DeziluziiUmbra Nopții, Regăsire, Văpaia soareluişi cu toate că mi-au plăcut foarte mult, am simţit că autoarea mai are cu ce să mă surprindă și nu am greșit. În stilul ei nu lipseşte nimic, ci doar e condimentat cu o groază de stări ce nu mă lasă distantă nici chiar după lecturarea cărților. Îmi place senzația ceea când găsesc un autor pe care l-aș povesti și l-aș reciti oricând și în orice împrejurare.

Când dragostea ucide…este o istorisire ce împletește firele unei povești dramatice și pline de evenimente de suspans. Un historical ce derulează prin faţa ochilor trădare de sânge, moarte, făgăduințe, iubire, mister, pericol, toate acestea perindate într-un coș al bogățiilor și al lăcomiei.

Cand dragostea ucide... - Raluca Butnariu

Dar să încep cu începutul; totul începe într-o trăsură și un drum anevoios parcurs de o tânără ce-și duce amarul și copilul greu în suflet. Lăcomia și răutatea au făcut-o să ajungă văduvă, și mai ales în situația de a naște în condiții grele. Elizabeth Lancaster, este împinsă în brațele morții de o naștere grea și de suferința care-i curmă sufletul. Singura ei împăcare e că a murit cu gândul că a reușit să-și salveze „comoara”, pruncul ce nu poartă nici o vină, asigurându-i astfel urmaşului lor dreptul la o viaţă şi o moştenire sigură. Astfel se naște Cristine, cea care v-a crește în armonie în braţele sigure ale prietenilor, Kimberly şi Daniel Sutherland.

La douăzeci de ani de la tragedia petrecută în familia Lancaster o descoperim pe Cristine, o tânără de o frumusețe fără cusur și o minte ageră. Deşi îşi cunoaşte în mare trecutul, ştie că Kimberly şi Daniel Sutherland nu sunt părinţii ei adevăraţi, cum de altfel nici Nick, Ethan şi Anthony nu sunt fraţii ei biologici, Cristine nu va fi nicicând împăcată și pregătită pentru adevărul trecutului său mai ales că se conturează pericolul și atentatele la nevinovăția și viața ei.

Ce poate face o moștenire irezistibilă chiar și după douăzeci de ani?… Până unde poate ajunge ipocrizia din neamul Lancaster? 

Partea cea mai incitantă se începe cu debutul acesteia, de unde și răsar primele provocări în materie de mariaj, ai zice că pețitorii sau născut de oriunde, iar tânăra „prințesă” e cu inima grea, deoarece aerul i se termină la vederea lui Nick, care nu mai e adolescentul de atunci.

Lui Nick îi luă trei secunde să înregistreze schimbările uluitoare pe care le suferise înfăţişarea Cristinei şi de patru ori pe atât să-şi regăsească aplombul. Şi să-şi amintească faptul că, dacă nu respiri, rişti să mori sufocat într-un mod stupid şi să te faci dracului de râs!

Toate rudele tinerei Cristine se adună în jurul ei ca muștele la borcanul cu miere, încearcă să-i intre în grație chiar dacă fata își dă seama care le e intenția. Mai pui că printre admiratorii ei se mai numără și Ethan, „fratele”ei, iar ea suspină pentru altcineva.

Ethan o iubea. Iar ea era îndrăgostită de Nick. Viaţa ei se transformase într-o farsă.

Doi frați se îndrăgostesc orbește de aceeași femeie…..

O poveste fascinantă, n-am ce zice….plină de neprevăzut, crime îngrozitoare, parcă înfăptuite de un demon al nopți ce-i îndepărtează pe toți ce îndrăznesc să abuze de Cristine, pericolul pândește la tot pasul și neputința de a găsi răspunsurile la toate întrebările.

Finalul este excepțional, nici nu mi-am dat seama cine e călăul care îi stârnește tinerei prințese cele mai mari temeri, apoi urmată de desăvârșirea unei povești de iubire bine conturate, apoi momentul lucidității și plecarea, cea care mi-a stârnit chiar zâmbete, plăcut surprinsă de încăpățânarea de care dă dovadă Nick. O poveste de iubire interzisă, plină de pasiune, ce vă va seduce…

Cristine se încruntă la spatele lui, având impresia că fusese păcălită în cel mai nerușinat mod. Brusc, începu să râdă. Bărbatul acela era absolut minunat. Încântător. Și era al ei. 

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: