Sări la conţinut

Citind-o pe Raluca Butnariu. Cartea „Regăsire”

După cum deja m-am obișnuit, cartea citită de recent „Regăsire” de Raluca Butnariu m-a captat încă de la primele pagini. Poate o să mă repet, însă cărțile de autoarea recent descoperită sunt niște „bijuterii” literare ce cu greu le poți lăsa din mână. Ești prins într-o alertă continuă, cu întrebări o mie….oare ce va mai fi?….oare ce ne va ascunde autoarea și protagoniștii bine conturați?……oare despre cine va fi următoarea carte?

Imagini pentru raluca butnariu regăsire

Admir ceea ce i-a reușit autoarei să plăsmuiască. Printre pagini te cufunzi într-o gamă largă de emoții, trăiri ce te fac să simți a carte, să respiri același aer cu personajele, să le trăiești suferințele și dragostea, să le ghidezi deciziile și să intuiești frumosul deznodământ. O plăcere să ții în mână o astfel de carte.

Acum am să vă redau câteva date din carte cu minimă implicare, deoarece cartea se cere citită nu povestită.

Deci, o avem ca eroină pe Nicolle, o tânără de peste douăzeci de ani, a cărei viață nu e ușoară deloc; fiind pusă la grele încercări ajunge să lucreze ca guvernantă la o familie înstărită pentru a se achita de datorii pentru conacul acesteia și pentru a întreține cele două surori, mama și feciorul acesteia. Un lucru extrem de greu pentru o femeia, care viața a făcut-o să îndure umilințe și deznădejdi.

Toată turnura vieții dezolante a lui Nicolle se începe atunci când își face debutul social, și se îndrăgostește orbește de John, un tânăr fermecător, care o aduce în brațele și în patul lui. Cum destinul este o chestie tare încurcată, viețile lor ajung să fie separate în cel mai brutal mod. Alungată cu cruzime de către cel pe care-l iubea, Nicolle este nevoită să se mărite cu contele de Clairmont, un bărbat iresponsabil și abuziv pentru a-i da statut copilului ei cu John. Cinci ani mai târziu Nicolle rămâne văduvă, spre bucuria acesteia.

Înglodată în datorii, spre disperarea ei, luptă să-și salveze căminul, angajându-se la familia Pembroke pentru a îngriji și învăța copii acestora, care îi ajung să-i fie foarte dragi. La botezul celui mai mic copil Nicolle îl reîntâlnește pe John, devenit acum marchiz de Stamford, iar viața ei ajunge într-un alt punct de cotitură. Emoțiile o iau cu valuri iar amintirile devin piatră de moară. Dincolo de resentimente și neîncredere, tânăra femeie realizează cu durere că iubirea ei pentru el este încă vie și trăiește dincolo de rațiune.

Dintr-o situație nefericită, ajunge să fie acuzată de furt, umilită pe nedrept, iar tânăra noastră este nevoită să se întoarcă acasă mai distrusă decât fusese. La Clairmont, Nicolle își păstrează demnitatea intactă dar și cel mai tainic secret pe care-l ascunde cu prețul vieții ei. Însă liniștea pe care spera să o găsească acasă îi este spulberată de apariția marchizului la Clairmont. Iar secretul ei este fisurat în cel mai dezolant mod. Ajunge să trăiască cu spaima zilei de mâine.

Ce s-a întâmplat totuși în urmă cu șapte ani atunci când iubirea celor doi s-a destrămat? Oare va reuși John să-i recâștige încrederea pierdută și să-i dobândească iertarea și inima chiar dacă a dus-o în pragul disperării nu doar o dată? Va izbuti Nicolle să lase în urmă trecutul și să riște un nou început? Vor putea oare ei izbuti să depășească grelele amintiri? Vă las să descoperiți singuri în carte.

Notă: O poveste răvășitoare despre ani grei, orgoliu, iubire, dezamăgire, izbăvire și speranță. E despre redescoperire și răscolire a emoțiilor vii, acestea sunt puținele dintre cuvintele ce de fapt vă promite romanul Regăsire. Îndrăzniți să aflați ce taine ascunde acest historical romance scris de Raluca Butnariu. Lectură plăcută!!!

Sursa foto: pinterest.com

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: