Sări la conţinut

Citind-o pe Raluca Butnariu. Cartea „Privilegii”

Raluca Butnariu sau Anna Butnar a devenit cunoscută în mediul online prin platforma scribd.com. Cărțile ei au fost îndrăgite chiar de la început, astfel autoarea le-a dat viață în format fizic. Și bine a făcut, zic eu. Eu personal nu m-am abținut până nu le-am luat pe toate pe care le-am găsit, și am început cu frumoasa poveste de dragoste din romanul „Privilegii”. Ce mai pot zice, doar că cartea m-a captat enorm, m-a transpus în timpul balurilor, a rochiilor vaporoase și a romantismului cavaleresc. Dar să încep cu începutul….

Totul se începe cu fastuozitatea unui castel, unul care va deveni destin și pornire, unul care răscolește trecutul și care e portiță deschisă. Unul care e jucat la cărți de mâna unui om furios și răzbunător. Dar o dată cu castelul este pus în joc viitorul unei tinere nevinovate.

Astfel, David Edward Gabriel Hayworth, al șaptelea duce de Roxburgh, intră în posesia castelului Floors, o proprietate încântătoare, situată la granița Angliei cu Scoția, pe care încercase s-o dobândească în mod cinstit. Dar soarta are alte planuri…

Însă totul are un preț. Odată cu posesia castelului, tânărul lord devinde tutorele legal al lady-ei Katherine Dellany, fiica defunctului marchiz de Cavinghton, fostul proprietar al Floors-ului, iar responsabilitatea lui imediată era aceea de a se îngriji de viitorul statul social al tinerei sale pupile. Interesant, nu?

Tânăra e mai presus de imaginația ducelui, cu o carizmă și îndrăzneală nemaiîntâlnită de până acum, acesta este dat peste cap de niște emoții pe care cu greu le poate ascunde. Treptat acesta descoperă faptul că adevărata comoară a Floors-ului o constituie însăși lady Katherine.

Katherine este nevoită să părăsească Floors-ul, visele ei, liniștea ei, căminul ei de o viață, pentru a  veni la Londra. Odată ajunsă în Capitală, libertatea și viața îi sunt puse în pericol, dar de cine?…și de ce?

Pas cu pas tânăra înțelege că nutrește emoții puternice pentru David, of, arogantul și impunătorul burlac. Fiind restrânsă de evenimentele puse în joc de testamentul tatălui ei, Katherinei este nevoită să accepte căsnicia cu tânărul duce. Dar cum totul nu poate trece fără drame și acțiune, tânăra alege să fugă și să se ascundă după ce află adevăratele intenții ale tatălui ei. Fuga tinerei sale pupile îl înfurie pe tânărul duce. Acesta o dorește mai presus de rațiune și este capabil de orice pentru a o avea. Împărțit între această dorință mistuitoare și gelozie, David face o descoperire năucitoare cu privire la adevărata identitate a Katherinei.

Încetul cu încetul David își temperează emoțiile, își analizează pașii și îi lasă timp tinerei sale ce i-a răpit inima. Îi oferă tot fără a cere nimic, îi crează oportunități fără a o forța, îi deschide noi uși fără a o încuia. Astfel Katherinei își face alegerea. Și alegerea ei e „el”. Pe lângă povestea lor de dragoste este și cea a unui tată ce stă într-o parte și a unei presupuse surori ce devine o criminală din orgoliu și ranchiună. Ce să mai zic, decât că e o carte cu detoate. Iubire, ură, orgolii și remușcări, pasiune și pericol. O delicatese literară.

Notă: E o carte în special pentru cei dornici de evadare, de dragoste fără retușuri și de istoric. Mda, e mai mult decât pe gustul meu…….abia aștept să le devorez pe toate cărțile din palmaresul autoarei.

27 Excellent Victorian Steampunk Costumes For Women To Inspire You #steampunk #women #fashion #costume #clothing #victorain

Sursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: