Mi-e dor de oameni buni …

Mi-e dor de oameni buni …cu suflet sincer și cuvânt cald, chiar dacă ne bate în geam vânturile năprasnice, mi-e dor de susțineri adevărate și de curățenia omenească chiar dacă timpurile nu mai sunt „acelea”, după cum zic unii. Mi-e dor de oameni cu inima caldă chiar dacă le simt uneori privirile reci. Mi-e dor de seninătate, chiar dacă de cele mai multe ori ne plouă cu griji și nevoi. Mi-e dor de lumină chiar dacă alunecăm în bezna deziluziilor, și ne ascundem în cele mai întunecoase locuri pentru a ne plânge amarul. Mi-e dor de oameni buni și nebuni, în același timp, cu doze de zâmbet și smintire, între real și visare. Deoarece în nebunia unora, am uitat cum e să trăiești viața cu adevărat. Mi-e dor de simplitate. De oameni veseli, ce îți zâmbesc cu inima și cu lucirea din ochi. Mi-e dor de adevăr nu de caricaturi.
Mi-e dor de oameni ce se țin de mâna. De cei care în suma anilor prețuiesc clipa. De cei care în detrimentul vârstei iubesc sincer și cu desăvârșire. De oameni ce își spun povești și știu morale. Mi-e dor de oameni ce chiar dacă au ocazia nu bârfesc. Mi-e dor de oameni care se regăsesc în sufletul celorlalți și în al meu. Mi-e dor de oameni ce iubesc și se iubesc, de cei care duc doruri și care valorifică prezentul și nu uită trecutul, cei ce nu își sabotează viitorul și își trăiesc ziua. Oameni ce nu au uitat cât de frumoși sunt. Și pur și simplu radiază. Lăsând exemple în urma lor.
Mi-e dor de oamenii copii. Cei care își cântă surâsul și își dansează succesul, cei care se bucură cu adevărat și fără rețineri. Da, de acei ce-și poartă tinerețea-n suflet și nemurirea în ochi.
Îmi este dor de oameni sinceri. De alinturi ce te alină cu-adevărul. De oameni ce te înțeleg fără cuvinte și te simt fără să le ceri.
Mi-e dor de oameni curați la minte și la cuget. De cei care nu sunt meschini.
Mi-e dor de oamenii de odinioară. Oamenii modești la interior și la exterior. De cei ce prețuiesc naturalețea. De oameni ce te iau în suflet și te-ar ține acolo pentru totdeauna. De cei care ar vorbi puțin dar ți-ar suplini orice gol. De cei care ar întoarce orice piatră ca să-și exprime sentimentele, pentru că le pasă.
Mi-e dor de oameni buni cu adevărat!

Both tears and sweat are salty, but they render a different result. Tears will get you sympathy; sweat will get you change.

Sursa foto: pinterest.com

30 de gânduri despre „Mi-e dor de oameni buni …”

  1. Mă regăsesc în ceea ce ai scris. Nu știu dacă sunt un model așa cum mă consideră multi prieteni, nici definitie a curajului, dar știu că viața m-a făcut să fiu omul de azi. In ciuda tuturor obstacolelor, am avut mereu puterea sa o iau de la capăt.
    Mâine am sa postez un interviu dat recent despre mine și va las pe voi sa mă descoperiti.

    Apreciat de 1 persoană

      1. Cuvintele nu sunt destule pentru a exprima ceea ce simt. Daca am trecut prin atat de multe, daca mi s-a dat un nume puternic, daca am reusit sa inving orice neputinta si orice durere, inseamna ca drumul meu, stramt asa cum e el, ma va duce catre destinatii minunate. Sunt o persoana care nu stie ce inseamna sa renunti.

        Apreciat de 1 persoană

      2. Multumesc mult! Cateodata simt ca mi-l pierd, pentru ca ma simt sufocat de povara acestor probleme pe care le am, dar imi amintesc ca nu sunt singur si merg mai departe. Acest interviu e realizat de o prietena care mi-a promis ca va face tot ce ii sta in putere sa ma ajute, si s-a tinut de cuvant. M-am simtit lipsit de orice sansa de atatea ori. Uneori mi-am pierdut speranta, dar niciodata credinta. Cartea pe care o scriu acum si care o sa iasa sper anul asta pe piata, poate fi acel ceva care sa imi deschida oportunitatile de care am nevoie cu adevarat

        Apreciat de 1 persoană

  2. De astfel de oameni nu are cum să nu îţi fie dor, mai ales când vezi în jur oameni care nu găsesc decât părţile rele din orice încercând să-i împiedice şi pe alţii să vadă frumosul din om. Totuşi, eu vreau să cred că mai există încă şi oameni despre care ai scris. Frumos text!

    Apreciat de 2 persoane

  3. Pentru că viata ma trântit de cateva ori la pământ, am învățat de unde s-o iau.. am învățat că îi mai bine să tragi piedica puștii decât tragaciul, că mai bine să fim prieteni și să ne ajutăm, decât dușmani urându-ne..ca mai bine zic o vorbă bună și un zâmbet, decât ocară și față crispată.. și da ! Există oameni buni care sunt în stare să-şi de-a cămașa de pe el, chiar de numa pe aia o are, și sunt brute care ar fi în stare să-şi vândă pe măsa care la născut pentru faimă și o pungă afurisită de bani..
    Însă cei buni se atrag prin bunatate unul lângă altul, iar „ceilalti” se vor atrage după magnetul lor ego..
    Te-am Prins, Te Citesc !!!
    Zile Senine !!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu