Sări la conţinut

Citind-o pe Anne K. Joy. Cartea „Recunoaște-mă’

Autoarea Anne K. Joy mi-a trezit interesul la maxim, prin ce? …uite că oferă spiritului meu o descărcare de rutina trevială a zilei, mă face să-i citesc cărțile fără pauze lungi și îmi alimentează curiozitatea de cititoare înrăită prin povești pe cât de „la fel” pe atât de unice și intrigante. În fel și chip îmi voi achiziționa întreaga colecție a acesteia.

La moment am finisat întreaga colecție a Seriei Identități False, cuprinzând cărțile-  Descoperă-mă!, urmată de Ascunde-mă! și ultima Recunoaște-mă!. Cărți care pur și simplu m-au încântat după o lungă listă din cărțile naziste. Cu siguranță când mă voi ciocni cu teme mai „dificile literar” voi opta pentru astfel de lecturi.

Imagini pentru anne k joy recunoaşte-mă

Deci, ca să fac o traiectori între celelalte cărți, să fie mai ușor înțeles firul narativ: voi începe prin amintirea personajelor. Probabil vă mai amintiți de Ana, tânăra care a fost torturată de mătușa acesteia după moartea părinților, și fiind privată de fratele Simon căruia nu i-a fost încredințată pe drept după lungi procese. Cel care și-a înscenat moartea și care a fost decedat pentru toată lumea până într-o zi care s-a lăsat deconspirat, astfel salvând-o pe sora lui și pe Nick din mâinele lui Tony, un traficant de fete.

Deci, după cum intuiți povestea actuală este a lui Simon Duarte, un tânăr cu un trecut la fel de misterios ca și viața pe care o trăiește. Singur, departe de sora și cumnatul său, și cei mai buni prieteni, Mara și Alex, se izolează după disființarea organizației din care a făcut parte mulți ani la rând în urma unor omoruri bine puse la punct de Tony, un mafiot înrăit. Dar liniștea la care a visat și mai ales discreția îi este tulburată de tânăra vecină care îi bate la ușă într-o seară târzie. Astfel viața îi este dată peste cap, și astfel ajunge să treacă printr-o metamorfoză spectaculoasă, își încalcă propriile reguli și principii. Ajunge să nu se recunoască pe sine.

Ironia vieții e că nu se vede în postura de iubit și să iubească, nu se transpune pe termen lung într-o relație, și cum viața iubește să joace feste, Simon ajunge să devină tată. Surpriză. Trecerea de la bărbatul rece și rebel la un familist convins se datorează în totalitate Emei. Dar îi vine greu să recunoască, însă acceptă.

Abia atunci când parcă apele sau liniștit și el simte starea de siguranță momentul îi este umbrit de o întâmplare care îl pune în alertă, și se gândește cine îi este mama viitorului lui copil? Cine este Ema Mateescu? Este o tânără cu un secret aparte și cu o identitate falsă. Dar oare de cine fuge? Tânăra hotărăște într-un final să i se destăinuie soțului ei, ca să nu se ciocnească pe viitor de regrete. Și ghiciți, fuge exact de cel pe care-l vânează Simon- Tony, acela fiindu-i tată Emei, of ce-s încurcate drumurile sorții.

Acțiunea merge pe alert, și nu poți să-i reziști, și de aici în colo lucrurile o iau razna, sarcina, fuga, secrete aflate, regrete, emoții neîmpărtășite și accidentul, cel care-i schimbă șii fac să se „recunoască” din nou și din nou. Totul ca pentru prima dată…

Dragostea îi schimbă pe amândoi și le dă putere să continue. Le dă putere să lupte cu trecutul care se încăpățânează să-i despartă. Luptă cu nesiguranța, abandonul și furiile nestăvilite. Însă oricât s-ar ambiționa destinul și chiar ei înșiși să-și saboteze iubirea după atâția ani, toate se rezolvă într-un final: cu iubire, iertare și încredere. 

…pentru cel mai prețios dar al vieții ….o nouă viață…..

David Yurman only handsets engagement rings with diamonds of the highest quality.

Sursa foto: pinterest.com

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: