Sări la conţinut

Citind-o pe Anne K. Joy. Cartea „Descoperă-mă!”

Câteva date despre Anne K. Joy, o romancieră înrăită, descoperită de mai demult, însă citită abia acum, aș putea zice că mi-a intrat în inimă prin simplitate dar și prin profunzime. Pentru pagina „bookysme.wordpress” a declarat că: „Categoric o să pun pe primul loc dragostea. N-aş putea concepe să trăiesc fără să mă înconjor de iubire şi să o ofer la rândul meu. Este urmată de sinceritate şi corectitudine, mergând pe premisa că mai devreme sau mai târziu mi se va plăti cu aceeaşi monedă. Las pe ultimul loc tinereţea interioară. O să ne mai citim şi peste şaptezeci de ani şi atunci o să mă simt ca la douăzeci.”

Am început de recent să citesc seria Identități false de Anne K. Joy, ce include trei cărți: Descoperă-mă!, Ascunde-mă!, Recunoaște-mă!. Doream să fac o singură referire la toată seria, însă m-am răzgândit, poate din motiv că aș vrea ca mai mulți să manifeste interes pentru fiecare carte în parte.

Pntru început voi scrie despre cartea Descoperă-mă!, o gură de aer curat după o lungă lectură despre Holocaust. Cartea mi-a fost o desprindere de la lumea umbrelor, însoțită de intrigă cât și dragoste delicată. M-a surprins pur și simplu. Am primit ce am dorit și asta mă face să-i mulțumesc autoarei.

Imagini pentru identitati false anne k joy descopera-ma

O scurtă descriere a cărții. O avem ca eroină principală pe Ana Duarte, o tânără scriitoare, cu un trecut înfiorător și amintiri amare. Scriind despre „reguli” într-o relație cu bărbații, ajunge să-și dea seama că este neexperimentată și abandonează scrirea după o ceartă cu cea mai bună prietenă Sara, și ca consecință ajunge să fie cât pe ce accidentată de o mașină. Însă norocul ei, dacă aș putea zice așa, sau spre blestemul ei. Cine știe….

La volanul mașinii se afla Nick Adam, un tânăr șarmant, misterios, și cu un aer greu de digerat, dar care atrage. Iar tânăra noastră este mânată de niște fiori la care greu le înțelege reacția și le poate stăpâni. Fără prea mult efort îi dă lumea peste cap, iar Ana anunță editura că se retrage din proiect pentru că nici măcar ea nu poate lua în considerare propriile reguli.

Cei doi se avântă într-o relație sinuoasă, plină de cotituri, unele m-au făcut furioasă, unele m-au alinat la suflet. Pretind că în viața lor nu este loc pentru iubire și cad de acord asupra unei relații fără obligații, o relație în care se pot bucura doar de prezent, fără vreun plan de viitor. Dar cât de mult se amăgesc. Sunt luați prin surprindere când sunt tradați de propriile sentimente, îndrăgostindu-se nebunește unul de celălalt. Oricât ar încerca să ascundă aceasta iubire, Ana și Nick nu pot sta despărțiți. Aleg să se bucure unul de altul- indiferent cât ar dura toată emoția.

Punctul culminant în această poveste frumoasă e trecutul Anei, și prezentul lui Nick, taine care o să-i facă să fie nesiguri, temători și să-și ceară iubirea înapoi. În “Descoperă-mă!” secretele vin în cascadă, fiecare își ascunde propriile temeri, dintre ce-a fost și ce va fi, dar atunci când iese la suprafață rupe totul în calea lui. E distrugător. Ana descoperă că Nick minte și alege să fugă de el… dar până când și până unde?

Finalul încununează opera, am plâns și am purtat zâmbetul pe buze, le-am fost alături și le-am înțeles reținerea, am plăcut lectura acestei cărți, iar cartea următoare deja mă prinde în mrejele ei. Ce aș mai putea adăuga este că pe lângă dulcele-amărui simțit prin reacția lecturii ve-ți trăi intens cartea, ea se simte nu doar se citește.

asymmetric??

Sursa foto: pinterest.com

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: