Sări la conţinut

Citind-o pe Taylor Jenkins Reid. Cartea „Poate într-o altă viață”

 Taylor Jenkins Reid și-a început cariera în producția de film. A intrat în scenă după o întâlnire cu actrița Jennifer Aniston, care a inspirat-o să scrie un eseu despre întâlnirea cu prietenii. Acum este autoarea unor cărți de senzație, cărți pline cu istorii neobosite despre viață și probleme existențiale.

Primul roman semnat de Taylor Jenkins Reid se numește Forever Interrupted și a fost publicat în anul 2013. Al doilea After I do. Iar cel de-al treilea, Maybe in another life sub numele de Poate într-o altă viață.

Ca și în celelalte romane a autoarei m-am condus după titlul intrigant, mereu cu gândul….ci-o mai fi într-o altă viață…suntem oare suma algerilor noastre?

Cu siguranță după ce ve-ți citi cartea vă ve-ți întreba, ce s-ar fi întâmplat dacă?……..

Imagini pentru poate intr-o alta viata

Deci, voi oferi o mică descriere a cărții. La douăzeci și nouă de ani, Hannah Martin încă nu știe ce vrea să facă în viață, unde se simte „acasă”. De când a terminat colegiul, a locuit în șase orașe diferite și a avut nenumărate slujbe banale, dar, după o relație dezastruoasă cu un bărbat căsătorit, decide să se întoarcă în Los Angeles, orașul ei natal și acolo unde o așteaptă cea mai tare prietenă din lume- Gabby.

Pentru a sărbători prima seară în L.A., Gabby, o duce la un bar – unde Hannah se întâlnește cu iubitul ei din liceu, Ethan. La miezul nopții, Gabby o întreabă pe Hannah dacă e gata să plece cu ei acasă. Ethan se oferă să o ducă el acasă dacă vrea să mai rămână.

Hannah ezita. Oare cu cine să meargă? Ce se va întâmpla dacă va pleaca cu prietena ei? Ce se va întâmpla dacă va pleaca cu Ethan, iubirea vieții ei?

Și astfel, Hannah trăiește efectele fiecărei decizii în parte în două povești diferite, ambele având morale adânci cât și consecințe, ambele își pun amprenta asupra tinerii noastre cât și a celor personaje care o înconjoară. Și fără nici un retuș, totul e sortit să se întâmple, cu bine și mai puțin alegerile o definesc și o fac să înțeleagă unde îi este casa și care-i este sufletul pereche.

Deoarece povestea se rupe în două, nici nuștiu dacă va fi corect să vă redau separat firul lor narativ, însă într-un cuvânt ar fi că Hannah se regăsește, se adună de jos în ambele povești, își începe traseul de la zero pentru a-și învinge temerile, fricile de eșec, și își permite să simtă cu adevărat iubirea. Indiferent de paralelele din univers și de realitate, Hannah nu-și pierde o clipă speranța ca cineva mai puternic decât ea îi vrea binele și face tot posibilul de a-și găsi sufletul pereche de a cărui existență este convinsă.

Hannah e cea care crede în destin.  

Trebuie să cred că există o logică în toată nebunia asta. Că există un plan existențial mai presus de tot. Că nimic nu întâmplă fără un motiv… Poate că mi-a fost dat să nasc copilul ăsta. Așa aleg să văd situația ( Hannah, pag. 233).

S-ar putea să nu-l mai văd niciodată pe Henry… Dacă e să dau de el, o să dau. Cred în asta cu adevărat. Însă uneori mi-aș dori să pot să decid singură ce mi-a fost dat să fac. (Hannah, pag. 267).

Sfârșitul cărții este unul evident dus de două realități diferite, ambele Hannah sunt fericite, dar bărbații la brațul cărora o prinde finalul pe Hannah sunt diferiți. De aici reiese, oare avem același sau nu suflet pereche în alte universuri? Întrebări la care greu găsim răspunsuri, dar cine le mai caută?

Cartea m-a lăsat într-o transă de întrebări, parcă într-o oscilație de gânduri, oare am ales așa cum trebuie, oare am făcut alegerea corectă?….un șir de oare…..Însă finalul lecturii m-a îmblânzit în ale căutărilor, uneori e bine să primești ceea ce ții dat fără a-ți bate capul cu căutarea unor răspunsuri care sunt sub nas. Trebuie să mulțumești pentru locul numit „casă”, pentru persoana de alături numită „suflet pereche” și pentru celelalte care-ți sunt prieteni și familie.

Cartea „Poate într-o altă viață” mi-a plăcut enorm, e o lectură ușoară, de emoție a sufletului și de cugetare a vieții. O recomand cu toată căldura!!

Sursa foto: pinterest.com

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: