Sări la conţinut

Citind-o pe Taylor Jenkins Reid. Cartea „Uniți pe vecie”

Scriitoarea Taylor Jenkins Reid s-a născut în Massachusetts, America, iar în prezent locuiește în Los Angeles. Cărțile sale au amprenta -100 % iubire….. pentru că totul în ele e pasiune, sentimente și trăiri intense.

Am citit de ceva vreme cartea „Uniți pe vecie” de autoarea care întotdeauna știe cum să mă prindă în plasa sa literară, carte care m-a cutremurat până în adâncuri. Imagini pentru ”Uniți pe vecie”

Romanul de față e o răbufnire sufletescă, un strigăt de ajutor și o dorință de a-i mai da protagonistei o șansă. E una dintre cărțile care te teleportează acolo printre file și te pune în fața faptului de a-ți pune întrebarea …ce s-ar fi întâmplat dacă….e una dintre acele morale care te face să fii recunoscător pentru viață, pentru oamenii pe care-i ai alături, pentru o zi și încă una…..pentru că noi nu realizăm cât e de imprevizibilă viața.

O avem ca eroină principală pe Elsie Porter, o fată obișnuită de douăzeci și ceva de ani, și totuși ceea ce i se întâmplă este departe de a fi ceva obișnuit. Dar să încep cu începutul, într-o seară de 1 ianuarie, când totul i se părea pustiu și molatic din cauza ploii dense, se întâlnește într-un loc mai puțin romantic cu „el”, cel care-i va răpi inima. Mda, la o pizzerie îl cunoaște pe fermecatorul Ben Ross. Chimia dintre ei e fulgerătoare și de necontrolat. Ben nu poate aștepta nici măcar douăzeci și patru de ore ca să o sune și în câteva săptămâni cei doi sunt îndrăgostiți lulea. Relația lor evoluează repede, iar în câteva luni de la prima întâlnire cei doi se mută împreună, iar în mai, Elsie și Ben pleacă în Las Vegas și se căsătoresc. Mda, ți-ai zice, ce așa grabă…….cu iubirea nu te pui.

Soarta însă nu a fost cruțătoare pentru acești proaspeți căsătoriți iar după numai nouă zile, Ben, aflat pe bicicletă, este lovit mortal de un camion. Dur. Te-ai gândi- cât e de nedreaptă soarta.

Durerea pierderii sufletului pereche este sfâșietoare pentru Elsie, care crede că viața ei s-a sfârșit odată cu pierderea lui Ben. În același timp, trebuie să o înfrunte și pe soacra ei, care nu crede că cei doi s-au căsătorit. De ce oare? Întrebarea pe care mi-am tot pus-o până la sfârșit, de ce nu i-a povestit Ben mamei sale despre relația dintre el și Elsie? Oare ce îl împiedica să îi spună?

Cartea ia forma suferinței lui Elsie, prezintă episoade de- ce a fost, cu -ce este și ce va fi poate cândva. Este drumul pe care Elsie îl are de parcurs pentru a se cunoaște din nou, a se accepta în postura de văduvă și a trăi cu aceste amintiri frumoase, dar dureroase. Ea o are alături pe prietena sa Ana, și într-un final cucerește inima soacrei sale, care-i ajunge confidentă.

Urmările cât și evoluția tinerei noastre v-o las să o descoperiți singuri. Nu spun mai multe, ci doar că răspunsurile le veți găsi numai în carte.

Recomand cartea celor care sunt împătimite după romanele ce combină iubirea cu suferința. Și susțin-  carte este despre viață, despre moarte, despre bucurie și tristețe. Exact ca-n viață…

Critici literare:

  • „O poveste minunat scrisă, despre raritatea dragostei adevărate și cum să faci față durerii de a o pierde.” Amy Hatvany
  • „Un roman emoționant despre viață și moarte.” Kirkus Reviews

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: