Sări la conţinut

Momente din viață!

Cu toții știm că avem pe parcursul vieții momente fel de fel. Există momente în care te simți special, clipe când te pierzi pe drum, momente în care nu știi direcții și scurtături.
Cu toții știm că există momente în care ştii că toate eforturile merită, că ești pe pista cea bună, că-ți va reuși, dar sunt și momente umbrite de alura eșecului.
Și dincolo de toate există momente în care vezi răsăritul și îți dai seama că viața e atât de frumoasă pe cât ți-o faci tu. Cu propria forță. Şi există momente în care îți dai seama că dulceața vieții e dată de persoanele ce te înconjoară, cele care îți sunt alături într-u prietenie.
Există momente în care și o simplă adiere a vântului îți trezește pofta de viață, un simplu ciripit îți poate desfunda simțurile, iar o mireasmă transmisă pe vânt îți poate îmbăta orice por din ceea ce ești.
Există acele momente în care razele jucăușe să-ți dea tonul unei zile, iar un simplu zâmbet fugar să-ți coloreze ziua. Și împarte și tu din energia pe care o ai, zâmbește, trăiește, inspiră și expiră viață. Trebuie să ştii că dacă tu vei învăța să oferi, cu siguranță vei primi mult mai mult, înzecit.
În viață am trecut prin momente fel de fel, bune și mai puțin, poate uneori am demonstrat egoism și lipsă de rațiune, uneori am greșit cu voință alteori nu, poate n-am fost întotdeauna la înălțimea așteptărilor celorlalți însă cu timpul am învățat să-mi revanșez greșelile, am învățat să nu las pe mâine ce pot face azi, un „te iubesc, un mulțumesc, un iartă-mă”.
Și timpul m-a făcut să îmi dau seama că fiecare întâmplare din viețile noastre reprezintă o lecție, din care noi învățăm ceva sau nu. Timpul m-a făcut să prețuiesc oamenii mai mult, să mă simt norocoasă pentru acei care-i am ca sprijin; trecerea timpului m-a prins în jocul sentimentelor acumulate și mi-a deschis ochii la multe naivități, mi-a demonstrat că aproape nimic nu poate fi șters din ceea ce-a fost. Iar amintirile nu ni le poate lua nimeni și nimic.
Da, în viață sunt momente, de râs și de plâns, de bucurii și doliu, și asta nu putem nega sau trece cu vederea, asta e dilema vieții, însă felul nostru de a vedea ce ne face deosebiți e mai presus de orice. În viață te legi de ceva și te ții pe parcurs, unii de familie, alții de prietenii, unii de muncă alții de natură, suntem diferiți și asta face unicitatea noastră. Momente vor fi, vom trece prin viață precum un fulger însă cum am strălucit se va vedea și după noi. De cele mai multe ori îmi spun să zâmbesc, mai presus de orice, și cu dorința unui copil, deoarece astfel îmi colorez viața și îi dau contur, astfel prind la aripi și încredere. Și nimeni nu știe mai bine decât mine ce îmi trebuie, astfel aleg ce îmi face bine.
Mi-au venit aici idei de-a valma, dar aș vrea să pun accent pozitiv, să vă fac să vedeți partea bună a lucrurilor, nu vreau umbre și suspine, vreau să înțelegeți că tot ce vă doriți- atrageți, tot ce chemați din univers vi se dă într-o oarecare măsură, e nevoie de răbdare și cumpătare. Iar eu mi-am făcut alegerile.
Eu încerc să trăiesc viața în mod frumos, să fiu un om mai bun decât am fost ieri, să practic bunătatea, toleranța, iubirea de oameni și de tot ceea ce mă înconjoară, blândețea, echitatea în viața de zi cu zi. Încerc să am un cuvânt bun pentru oricine, să nu judec, și să primesc de la viață ce-mi oferă. Vreau să merg prin viață cu sufletul împăcat și încărcată cu zâmbete, pentru că am de ce și cu cine, pentru că sunt sănătoasă și merit din plin. Vreau să trec prin timp cu amprente frumoase, cu amintiri developate în lumina bunătății și corectitudinii, să-mi acord momente plăcute și la cote maxime.

Vreau și pot! Și cu singuranță o doriți și voi….

สาวน้อย....กลางทุ่งดอกไม้

Sursa foto: pinterest.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: