Sări la conţinut

Citindu-l pe Jason Matthews. Cartea „Vrabia roșie”

Jason Matthews este ofiţer în rezervă al fostului Directorat de Operaţiuni al CIA, actualmente Serviciul Naţional Clandestin. Într-o carieră de 33 de ani, a activat în multe locaţii din străinătate şi a fost implicat în strângerea de informaţii de securitate naţională, fiind specializat în operaţiuni în zone interzise. Matthews a condus operaţiuni de recrutare îndreptate împotriva unor ţinte sovietice, est-europene, est-asiatice, din Orientul Mijlociu şi din Caraibe şi, ca şef al unor Staţii CIA din străinătate, a coordonat misiuni sub acoperire contra programelor vizând armele de distrugere în masă ale statelor nedemocratice ale lumii şi a colaborat cu ofiţeri de legă­ tură străini în cadrul unor operaţiuni de contraterorism. Trăieşte în California de Sud.

Imagine similară

Nuștiu dacă știți senzația ceia când primești o carte în dar și o amâni, ca mai apoi titlul și mai ales copertarea să vă dea intriga citirii prin gânduri, parcă telepatic te face să lași totul pentru ai acorda atenție. Uite că eu așa am simțit atunci când eram într-o altă lectură și am primit cartea, am simțit că trebuie să las totul pentru „ea”.

Cartea m-a captat încă din primele pagini, prin faptul că eroina era o „adarionaia”, și prin subiectul abordat. M-a prins prin mrejele spionajului, a acțiunii active și a tensiunii literare ce mi-a dat un imbold de a merge înainte cu citirea.

Voi oferi o scurtă descriere a cărții, însă foarte succintă. Deci, o avem ca eroină principală pe Dominika Egorova, cea cu culorile, o balerină renumită, care-și pierde speranța la o carieră când la o competiție e sabotată de o concurentă. Tragicul incident îi face cariera și viziunea asupra lumii mai obtuză, își simte furia intrată prin vene. O dată cu pierderea grației dansului își pierde și părintele, dascălul său și „apora”, astfel este purtată mierlos în jocul spionajului bine ticluit de unchiul acesteia, membru al SVR, Serviciul de Informaţii Externe Rus.

Însă unchiul ei este mult mai mișel decât se pare, pentru a scăpa de ea o duce la școala de Vrăbii- (ruskie prostitutki)- un spion expert în arta seducției fără scrupule(ca s-o spunem în termeni frumoși). Într-una dintre misiunile sale ajunge să-l cunoască pe un tânăr ofiţer de contrainformaţii al CIA, Nate Nash, şi din acel moment începe bătălia vieţii sale, aceea de a se elibera de un sistem care o folosise, o rănise şi o manipulase cu cruzime şi de a lupta pentru drepturile sale de om liber, de a iubi, de a face propriile alegeri şi de a-şi apăra propriile valori. Oare va reuși?

O dată cu descoperirea personajului țintă, tânăra noastră ajunge să joace un activ dublu, de ce?; acolo unde sunt implicate emoțiile lucrurile o iau razna, iar pentru Dominika aflarea unor secrete e punctul culminat pentru a schimba tabăra și de a fi mai aproape de el. Lucrurile iau întorsături grave pentru tânăra focoasă, numită și Diva, ea este introdusă în niște scheme grele și foarte periculoase, în care nu o dată viața ei este pusă la încercare. Cartea e un dute vino de informații, atât de palpitant, atât de labirintic, însă mi-a plăcut enorm tumultul de informații.

Finalul e neintuit, ceea ce m-a surprins, aș fi vrut ceva în favoarea celor doi „îndrăgostiți”, dar poate autorul are scopul de a ne surprinde pe viitor. Cine știe?

Lumea aceasta a oamenilor din umbră capătă culoare exact atunci când inimile încep să-şi vorbească, să-și exprime dramele și sentimentele chiar dacă spre sfârșit. Cartea mi-a plăcut enorm, sper să aibă continuitate, aș fi plăcut încântată. Celor cărora le plac jocurile de-a spionii și încâlcitura de evenimente și agenți secreți, uite că cartea „Vrabia roșie” e exact ce le-ar stinge din curiozitate și le-ar umple timpul cu suspans și acțiune. 

Vă urez lectură cât mai plăcută!!

Critici literare:

  • O dramă implacabilă. Washington Post
  • O intrigă palpitantă, caractere puternice și un final tulburător. USA Today

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: